Nature

Jarin etusivulle | Jarin kirjoituksia

Lähetin allaolevan kirjoituksen Helsingin sanomien mielipidepalstalle. Se oli vastaus erääseen lehti-kirjoitukseen.

   Syynä kirjoitukseeni oli joidenkin toimittajien ahdasmielisyys hengellisiä asioita, Jumalaa ja Jeesusta kohtaan. Siihen eivät tietenkään ole syyllistyneet kaikki toimittajat, mutta jo yhdenkin toimittajan vaikutus voi olla suuri.

   On varmastikin niin, että hengellinen ilmapiiri on pääkaupunkiseudulla ollut sidottu joidenkin toimittajien kielteisyyden takia (2 Tim 2:17: …ja heidän puheensa jäytää ympäristöään niinkuin syöpä.). Kun ihmiset lukevat heidän kirjoituksiaan, tulee heistäkin samanlaisia ”ei kiitos” -ihmisiä. He torjuvat Jumalan, hänen rakkautensa ja kutsun parannukseen, koska ovat kyllästetyt toisenlaisilla käsityksillä. He eivät välitä evankeliumista ja iankaikkisesta elämästä. On ehkä käynyt kuin Paavalin omille kansalaisille, jotka torjuivat iankaikkisen elämän:

 

- (Apt 13:46) Silloin Paavali ja Barnabas puhuivat rohkeasti ja sanoivat: "Teille oli Jumalan sana ensiksi puhuttava; mutta koska te työnnätte sen luotanne ettekä katso itseänne mahdollisiksi iankaikkiseen elämään, niin katso, me käännymme pakanain puoleen.

 

 

 

HS:n toimittajat ja ahdasmielisyys

 

 

Helsingin sanomissa oli 31.10 kirjoitus, jossa käsiteltiin traktaattien jakoa lapsille. Siinä toimittaja suhtautui kielteisesti asiaan.

   Jotenkin vaikuttaa siltä, että tällainen kielteinen asenne ja ahdasmielisyys hengellisiä asioita kohtaan vaivaa koko HS:n toimitusta. On ikään kuin sisäinen kontrolli kaikkea hengellisyyttä kohtaan. Toimittajat eivät halua ottaa siitä mitään myönteistä vastaan ja sensuroivat toisenlaisia mielipiteitä. He etsivät mieluummin vikoja ja kielteisiä seikkoja (niitä on aina mahdollista löytää) kuin sitä hyvää, mikä on jumalasuhteessa. Sen seurauksena, kun ihmiset pääkaupunkiseudulla lukevat heidän kirjoituksiaan, ei ole mikään ihme, että heistäkin tulee samanlaisia ”ei kiitos” -ihmisiä; hekin sanovat toimittajien kirjoitusten seurauksena: ”…pyydän sinua, pidä minut estettynä.” (Luuk 14:19).

   Mitä vikaa on siinä, jos lapsille kerrotaan, miten päästä taivaaseen ja Jumalan yhteyteen? Jeesushan sanoi: ”Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä” (Matt 23:13) sekä "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta” (Mark 10:14).

   Näyttää siis siltä, että toimittajat kuitenkin yrittävät estää lapsia ja ihmisiä pääsemästä Jeesuksen tykö. He eivät halua sen tapahtuvan. Näin tehden he osoittavat vihaavansa Jeesusta ja hänen sanojaan.

 

                                               Jari Iivanainen