Nature

Jarin etusivulle | Jarin kirjoituksia

Vapaudu menneistä! pöytäkoneversio

 

VAPAUDU MENNEISTÄ!

 

 

Esipuhe

 

Monilla ihmisillä on masennuksen henki (Jes 61:3) menneiden kokemusten seurauksena. He kantavat sisällään vuosikausia sitten sattuneita tapahtumia eivätkä ole päässeet niistä eroon. Kyse voi olla aiemmin koetusta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, hylkäämisestä ja torjunnasta, fyysisestä väkivallasta, ei-toivottuna syntymisestä tai muusta traumaattisesta kokemuksesta. Ne kaikki voivat yhä edelleen olla raskaina muistoina ihmisen sisimmässä ja vaikuttaa hänen nykyiseen elämäänsä.

   Hyvä asia kuitenkin on, että meidän ei tarvitse jäädä menneisyytemme vangeiksi. Jos olemme vastaanottaneet Kristuksen elämäämme, tulee perintömme häneltä, ei menneisyydestä. Olemme hänen ristintyönsä vaikutuksen alaisuudessa eikä siinä mitä meille on tapahtunut.

   Tie vapauteen tulee lähinnä kahta kautta. Ensinnäkin on oma osuutemme, jossa luovumme katkeruudesta ja syytöksistä eli annamme anteeksi niille, jotka ovat meitä kohtaan rikkoneet. Toiseksi meidän on ymmärrettävä asemamme ja identiteettimme Kristuksessa. Jos ymmärrämme asemamme Kristuksen kautta ja lisäksi uskomme tähän totuuteen, tulemme kokemaan vapautta, myös menneisyydestä.

   Tulevilla riveillä käsitellään juuri näitä asioita ja askeleita, joita meidän on otettava, jotta emme juuttuisi menneisyyteen.

 

 

LUKU 1 - Miten sinua kohdeltiin?
LUKU 2 - Miten menneisyys voi vaikuttaa?
LUKU 3 - Luovu syytöksistä muita kohtaan!
LUKU 4 - Luovu myös itsesyytöksistä!
LUKU 5 - Mikä on totuus sinusta Kristuksessa?
LUKU 6 - Vapauteen Kristuksessa/viittaukset