Etusivulle
Jarin kirjoituksia
saatananpalvonta


 


 


Tartu kiinni
iankaikkiseen elämään!Jeesus on tie ja
totuus ja elämä


 

LUKU 2 -

Raamatun mainintoja paholaisesta

 

 

Kun on kyseessä se, millainen paholainen eli saatana on, on varmastikin yksi paras lähde Raamattu. Siinä kerrotaan sen luomisesta, lankeemuksesta, pahuudesta, sen lopullisesta kohtalosta ja monista muista siihen liittyvistä seikoista niin, että me voimme saada kohtalaisen tarkan kuvauksen siitä. Katsomme joitakin tällaisia Raamatun paikkoja:

 

Se on luotu olento. Ensinnäkin paholainen on luotu olento, jolla on alkunsa jonakin määrättynä historian hetkenä. Se ei siis ole iankaikkisesti ollut olemassa eikä se ole kaikkialla läsnäoleva kuten Jumalan Henki voi olla, vaan sillä on omat määrätyt rajoituksensa. Sen sanotaan myös olleen ”sopusuhtaisuuden sinetti, täynnä viisautta, täydellinen kauneudessa”, ja ilmeisesti se oli kaunein ja viisain Jumalan luoduista:

 

- (Hes 28:12,13) "Ihmislapsi, viritä itkuvirsi Tyyron kuninkaasta ja sano hänelle: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä olet sopusuhtaisuuden sinetti, täynnä viisautta, täydellinen kauneudessa.

13. Eedenissä, Jumalan puutarhassa, sinä olit. Peitteenäsi olivat kaikkinaiset kalliit kivet; karneolia, topaasia ja jaspista, krysoliittia, onyksia ja berylliä, safiiria, rubiinia ja smaragdia sekä kultaa olivat upotus- ja syvennystyöt sinussa, valmistetut sinä päivänä, jona sinut luotiin.

 

Se oli kerubi eli eräänlainen enkeliolento ennen lankeamistaan. Kerubeista kerrotaan myös muissa Raamatun paikoissa (Mm. Hes 10:18-20: Sitten Herran kirkkaus lähti temppelin kynnykseltä ja asettui kerubien ylle. Ja lähtiessään kerubit nostivat siipensä ja kohosivat maasta minun silmäini edessä, ja pyörät samalla kuin ne; ja ne seisahtuivat Herran huoneen itäportin ovelle, ja niiden yläpuolella oli Israelin Jumalan kirkkaus. Nämä olivat samat olennot, jotka minä olin nähnyt Israelin Jumalan alla Kebar-joen varrella; ja minä tulin tietämään, että ne olivat kerubeja.)

 

- (Hes 28:12-14) "Ihmislapsi, viritä itkuvirsi Tyyron kuninkaasta ja sano hänelle: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä olet sopusuhtaisuuden sinetti, täynnä viisautta, täydellinen kauneudessa.

13. Eedenissä, Jumalan puutarhassa, sinä olit. Peitteenäsi olivat kaikkinaiset kalliit kivet; karneolia, topaasia ja jaspista, krysoliittia, onyksia ja berylliä, safiiria, rubiinia ja smaragdia sekä kultaa olivat upotus- ja syvennystyöt sinussa, valmistetut sinä päivänä, jona sinut luotiin.

14. Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal'olento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä.

 

Se lankesi, ja siihen liittyneet enkelit heitettiin yhdessä sen kanssa maan päälle:

 

- (Jes 14:12-15) Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty, sinä kansojen kukistaja!

13. Sinä sanoit sydämessäsi: 'Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelle, pohjimmaiseen Pohjolaan.

14. Minä nousen pilvien kukkuloille, teen itseni Korkeimman vertaiseksi.'

15. Mutta sinut heitettiin alas tuonelaan, pohjimmaiseen hautaan.

 

- (Hes 28:15-17) Nuhteeton sinä olit vaellukseltasi siitä päivästä, jona sinut luotiin, siihen saakka, kunnes sinussa löydettiin vääryys.

16. Suuressa kaupankäynnissäsi tuli sydämesi täyteen väkivaltaa, ja sinä teit syntiä. Niin minä karkoitin sinut häväistynä Jumalan vuorelta ja hävitin sinut, suojaava kerubi, pois säihkyväin kivien keskeltä.

17. Sinun sydämesi ylpistyi sinun kauneudestasi, ihanuutesi tähden sinä kadotit viisautesi. Minä viskasin sinut maahan, annoin sinut alttiiksi kuninkaille, heidän silmänherkukseen.

 

- (Ilm 12:9) Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.

 

Se kiusasi Aadamia ja Eevaa niin, että syntiinlankeemus tapahtui. Se sai heidät epäilemään Jumalan sanaa – ”Onko Jumala todella sanonut?” - mikä nytkin on sen päätarkoitus numero yksi. Se haluaa saada meidät epäilemään evankeliumia niin, ettemme uskoisi ja pelastuisi, kuten Jeesus sanoi:

 

- (1 Moos 3:1-5) Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: "Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?"

2. Niin vaimo vastasi käärmeelle: "Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa,

3. mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi'."

4. Niin käärme sanoi vaimolle: "Ette suinkaan kuole;

5. vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan".

 

- (Luuk 8:11,12) Vertaus on tämä: siemen on Jumalan sana.

12. Mitkä tien oheen putosivat, ovat ne, jotka kuulevat, mutta sitten perkele tulee ja ottaa sanan pois heidän sydämestään, etteivät he uskoisi ja pelastuisi.

 

Sairauksien ja riivauksien aiheuttaja. Kun paholainen oli syntiinlankeemuksen takana, ovat siitä ja pahoista hengistä alkuisin myös sairaudet (tämä ei tarkoita, että jokaiseen sairauteen liittyisi erityinen sairauden henki) ja ns. riivaustilat – asiat, jotka Jeesus tuli tekemään tyhjäksi. Raamattu osoittaa, miten Jeesus ja hänen opetuslapsensa saivat vapauttaa ihmisiä molemmista tuhoavista asioista:

 

- (Matt 8:16,17) Mutta illan tultua tuotiin hänen tykönsä monta riivattua. Ja hän ajoi henget ulos sanalla, ja kaikki sairaat hän paransi;

17. että kävisi toteen, mikä on puhuttu profeetta Esaiaan kautta, joka sanoo: "Hän otti päällensä meidän sairautemme ja kantoi meidän tautimme".

 

- (1 Joh 3:8) Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.

 

- (Apt 8:6-8) Ja kansa otti yksimielisesti vaarin siitä, mitä Filippus puhui, kun he kuulivat hänen sanansa ja näkivät ne tunnusteot, jotka hän teki.

7. Sillä monista, joissa oli saastaisia henkiä, ne lähtivät pois huutaen suurella äänellä; ja moni halvattu ja rampa parani.

8. Ja syntyi suuri ilo siinä kaupungissa.

 

- (Apt 19:11,12) Ja Jumala teki ylen voimallisia tekoja Paavalin kätten kautta,

12. niin että vieläpä hikiliinoja ja esivaatteita hänen iholtansa vietiin sairasten päälle, ja taudit lähtivät heistä ja pahat henget pakenivat pois.

 

Edellisen johdosta voi sitten herätä kysymys, että voiko paholainen teh-dä ihmeitä ja parantaa sairaita?

   Vastaus tähän on, että kyllä voi. Se voi ottaa pois aiheuttamansa sairauden tai tehdä ihmeitä palvelijoidensa kautta. Siitä ovat osoituksena mm. faraon taikurit, tyttö jossa oli tietäjähenki (Apt 16:16-19) sekä Simon-noita (Apt 8). Kuitenkin seuraus tällaisesta parantumisesta on se, että ihminen joutuu sen takia entistä suurempiin hengellisiin siteisiin ja lopulta kadotukseen, ellei hän ajoissa ymmärrä kääntyä Jumalan puoleen. Seuraava esimerkki on eräs osoitus tästä:

 

Paholainen voi olla hyvä ruumiin parantaja! Jos se voi tuhota sielun parantamalla ruumiin, se on halukas antamaan tilapäisen siunauksen terveydelle!

   Noituutta ei tavata ainoastaan pakanamaissa! Luin äskettäin pienestä saksalaisesta tytöstä, joka oli alituisesti sairaana. Joku oli antanut hänelle amuletin, pienen rasian, jota hänen oli pidettävä kaulassaan. Heti hän parantui. Hänen terveytensä oli moitteeton sen jälkeen, mutta hänen sydämessään asui pimeys. Hän hymyili harvoin, ja kahdeksantoista ikäisenä hän yritti tehdä itsemurhan. Erästä evankelistaa pyydettiin auttamaan. Hän tiedusteli, oliko tyttö ehkä pitänyt jotakin amulettia. Häntä oli suostuteltava jonkin aikaa, ennen kuin hän oli halukas luovuttamaan sen evankelistalle. Ja tyttö sanoi: ”Älkää koskaan avatko sitä. Hän, joka antoi sen minulle sanoi, että olisi vaarallista tehdä niin.” Tästä varoituksesta huolimatta evankelista avasi taikakalun ja löysi pienen paperipalan, johon oli kirjoitettu: ”Minä käsken sinua, saatana, pitämään tämän ruumiin terveenä, kunnes saat sielun omaksesi ja tuomituksi helvettiin!” He tuhosivat amuletin, ja lapsi vapautui, mutta tuli heti hyvin sairaaksi. Myöhemmin hän parani kätten päällepanemisella Jeesuksen nimessä. (8)

 

Se on valhettelija ja sen isä kuten Jeesus ilmaisi. Tässäkin sen päätarkoitus on siinä, ettemme ”uskoisi ja pelastuisi”. Sellaiset asiat kuin kehitysoppi, uskonnollisuus ilman Jumalaa ja yleensä Jumalan tahdon vastaiset ajatukset ovat aina pohjimmiltaan siitä ja pahasta henkimaailmasta lähtöisin, vaikka ihmiset voivatkin pitää niitä omina ajatuksinaan. Näiden ns. järjen päätelmien (2 Kor 10:3,4) tarkoitus on estää meitä kääntymästä Jumalan puoleen:

 

- (Joh 8:44) Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

 

- (2 Kor 4:3,4) Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat,

4. niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.

 

- (Luuk 8:11) Vertaus on tämä: siemen on Jumalan sana.

12. Mitkä tien oheen putosivat, ovat ne, jotka kuulevat, mutta sitten perkele tulee ja ottaa sanan pois heidän sydämestään, etteivät he uskoisi ja pelastuisi.

 

Tässä yhteydessä on hyvä ottaa esille eräs lainaus. Se kertoo siitä, miten Jumalan antamat herätykset ja liikehdinnät murtavat valheita, joiden vallassa ihmiset saattavat olla. Näin tapahtuu aina, kun ymmärrämme asiat Jumalan valossa ja käännymme Totuuden eli Jeesuksen Kristuksen puoleen:

 

Moni lääkäri tuli niinikään kääntymykseen niissä suurissa herätyksissä, joissa olen ollut mukana. Luulisin, että heidän opintonsa tekevät heidät taipuvaisiksi epäilyyn ja jonkinlaiseen materialismiin. Mutta he ovat järkeviä, ja kun evankeliumi esitetään heille täydellisenä, he ovat yhtä helposti voitettavissa ja yhtä alttiit kääntymään kuin mitkään muut piirit tahansa. Heidän opintonsa eivät tosin yleensä ole olleet omiaan tekemään heitä yhtä kypsiksi käsittämään Jumalan siveellistä maailmanhallintoa kuin lakitieteen opiskelu, mutta silti olen havainnut heidät avoimiksi synnintunnolle, eivätkä he millään muotoa ole pelastuksen suureen kysymykseen nähden vaikeat käsitellä.

   Universalismi, unitarismi ja yleensä kaikenlaiset ihmisten peruserehdykset ovat luhistuneet näissä suurissa herätyksissä. Olen yhä uudestaan oppinut, että ihmisten täytyy vain tulla Pyhän Hengen kautta perusteellisesti vakuutetuiksi synnistään, niin he ovat heti ja ainaiseksi valmiit ilomielin luopumaan noista käsityskannoistaan. (9)

 

Murhaaja. Paholainen on murhaaja, joka on tullut varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Sen päämäärä jokaisen ihmisen kohdalla on tuhota hänet ja viedä lopulta kadotukseen. Sen antama apu ja ”siunaukset” ovat myös näennäisapua, koska sen kautta se sitoo ihmisen vain syvemmälle petokseen sekä demonisiin siteisiin.

   Mielenkiintoista ja tietysti valitettavaa on, että nämä paholaisen ominaisuudet ilmenevät sille täysin antautuneiden ihmisten elämässä. Kuten paholainen on murhaaja, varas, tuhoaja ja ensimmäinen kapinoitsija, niin ilmenee näiden ihmisten elämässä miltei välittömästi samoja asioita eli itsetuhoa, itsensä viiltelyä, murhia, kirouksia ja muita sen piirteitä. Tämä osoittaa, että Jeesuksen sanat ovat todella totta, ja että saatana vihaa jopa jokaista hänelle antautunutta ihmistä:

 

- (Joh 8:44) Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

 

- (Joh 10:10) Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.

 

Se sidotaan tuhanneksi vuodeksi. Raamatun mukaan Jeesus on jo voittanut paholaisen ristillä, mutta sen valtaa ei vielä ole otettu pois. Kuitenkin Raamattu osoittaa, että kun tuhatvuotinen valtakunta alkaa Jeesuksen tulon jälkeen, niin väkevä enkeli ottaa saatanan kiinni ja heittää syvyyteen tuhanneksi vuodeksi, ettei se villitsisi kansoja. Sen jälkeen se päästetään vielä vähäksi aikaa irti, kunnes kapina loppuu lyhyeen:

 

- (Ilm 20:1-3, 7-9) Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään.

2. Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi

3. ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää kansoja villitsisi, siihen asti kuin ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet; sen jälkeen hänet pitää päästettämän irti vähäksi aikaa.

7. Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan,

8. ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka.

9. Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät.

 

Sen lopullinen kohtalo on kadotus eli iankaikkinen tulijärvi, jonne myös kaikki ne, joiden nimet eivät ole elämänkirjassa, joutuvat. Hyvä uutinen kuitenkin on, että Jeesus tuli pelastamaan meidät tästä paikasta ja me saamme armon heti, kun käännymme hänen puoleensa. Hän otti päällensä pahat tekomme (Jes 53) ja me voimme sen tähden saada anteeksiantamuksen hänen kauttaan (Apt 13:38: …hänen kauttansa julistetaan teille syntien anteeksiantamus)

 

- (Matt 25:41-46) Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.

42. Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda;

43. minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.'

44. Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?'

45. Silloin hän vastaa heille ja sanoo: 'Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle'.

46. Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

 

- (Ilm 20:10-15) Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.

11. Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt.

12. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.

13. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.

14. Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.

15. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

 

 

 
shopify analytics ecommerce