Etusivulle

Jarin kirjoituksia

 


 


Tartu kiinni
iankaikkiseen elämään!Jeesus on tie ja
totuus ja elämä


 

 

WIKIPEDIA, INTERNET JA RAAMATTU

 

 

 

 

Kun on kyseessä tiedonhaku, on siihen nykyään monia erilaisia lähteitä. On sanomalehtiä, on televisiota, on radiota, on koulukirjoja ja kirjallisuutta, joista jokaisesta saadaan informaatiota. Ne antavat meille ymmärrystä jopa lähiplaneetoista ja kaukaisista kulttuureista, joista emme muuten tietäisi mitään. Kuka vain haluaa, voi niiden kautta löytää etsimänsä.

   Yksi tiedonlähde on myös Wikipedia ja internet. Niistä kumpikin on verrattain tuore asia. Sillä internet, joka on tunnettu miljoonista kotisivuistaan ja lukuisista keskustelupalstoista, on ollut yleisesti käytössä vasta vajaan parinkymmenen vuoden ajan ja Wikipedia vielä sitäkin vähemmän eli alle kymmenen vuotta (se perustettiin 2000-luvun alussa). Ne ovat siis vasta nykyisen sukupolven trendejä.

   Mitä sitten tulee Wikipediaan, joka sekin on internetissä, on se yksi monipuolisimmista tiedon lähteistä. Sitä nimitetään vapaan sisällön tietosanakirjaksi ja se on jatkuvasti kasvava hakusanakirja, jossa on tietoa lukuisista aiheista. Kyseessä voi olla laihdutus, kasvit, historia tai mikä tahansa alue, jonka joku on kokenut tärkeäksi ja josta hän on kirjoittanut. Koko Wikipedian sisältö määräytyykin sen mukaan, mitä yksityiset henkilöt ovat sinne kirjoittaneet tai tehneet korjauksia muiden kirjoituksiin, koska sekin on mahdollista. Se on sen tähden monipuolinen aineisto, josta voi löytää paljon tietoa.

   Mitä edelleen tulee tiedonlähteisiin, on yksi sellainen myös Raamattu; kirja jota monet nykyaikana eivät viitsi lukea, koska pitävät sitä vanhanaikaisena.

   Tosiasia kuitenkin on, että Raamatun ja varsinkin Uuden testamentin sanoma on tärkeämpi ja ajankohtaisempi kuin esim. Wikipedian tai internetin. Sillä sen tärkeys on siinä, että se kertoo, ei ainoastaan tästä elämästä vaan myös tulevasta. Se kertoo erityisesti Jeesuksesta, jonka osoitetaan olevan tie uuteen elämään, paratiisiin ja Jumalan taivaaseen. Nämä ovat tärkeämpiä kuin mitkään ajalliset ja maanpäälliset asiat. Esim. Johanneksen evankeliumissa on kirjoitettuna:

 

- (Joh 10:9) Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu, ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen.

 

- (Joh 14:1-6) "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun.

2. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa?

3. Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen.

4. Ja mihin minä menen - tien sinne te tiedätte."

5. Tuomas sanoi hänelle: "Herra, me emme tiedä, mihin sinä menet; kuinka sitten tietäisimme tien?"

6. Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

 

Mutta ettei asia jäisi vain teorian tasolle, voit myös sinä itse kääntyä Jeesuksen puoleen ja päästä taivaaseen. Siihen liittyy seuraavia seikkoja:

 

1. Käänny Jeesuksen puoleen ja luovuta elämäsi hänelle

 

Ensimmäinen vaihe on tietenkin kääntyminen Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen puoleen. Siinä sinä voit kertoa olevasi syntinen, joka tarvitset pelastusta ja että tahdot Jumalan suunnitelman toteutuvan elämäsi varalle. Sinun ei tarvitse ensin itse yrittää tulla paremmaksi, vaan etsiydy hänen luokseen sellaisenasi eli puutteittesi kanssa. Raamatun mukaan Jeesuksessa on iankaikkinen elämä ja siksi meidän täytyy kääntyä hänen puoleensa, jotta voisimme päästä siitä osalliseksi:

 

- (Joh 5:40) ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän.

 

- (Joh 6:68,69) Simon Pietari vastasi hänelle: "Herra, kenen tykö me menisimme? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat;

69. ja me uskomme ja ymmärrämme, että sinä olet Jumalan Pyhä."

 

- (Joh 10:9) Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu,

 

2. Vastaanottaminen

 

Kun vain Jeesuksessa Kristuksessa on iankaikkinen elämä, niin on luonnollista, että sinun on pyydettävä häntä omaan elämääsi (voit yksinkertaisesti sanoa: "Herra, Jeesus, tule minun elämääni!). Raamatun mukaan hän jo seisoo sydämemme oven ulkopuolella, saadakseen astua elämäämme:

 

- (Ilm 3:20) Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.

 

Niinpä jos olet vastaanottanut hänet elämääsi, on sinulla silloin Jumalan lapseus, iankaikkinen elämä ja olet uudestisyntynyt - riippumatta tunteistasi - kuten seuraavat jakeet osoittavat:

 

- (Joh 1:12,13) Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,

13. jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.

 

- (1 Joh 5:11-13) Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassansa.

12. Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää.

13. Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä.

 

PELASTUSRUKOUS:

 

Herra, Jeesus, käännyn sinun puoleesi. Tunnustan, että olen tehnyt syntiä sinua vastaan ja etten ole elänyt sinun tahtosi mukaan. Tahdon kuitenkin kääntyä synneistäni ja seurata sinua koko sydämestäni. Ja uskon myös, että syntini ovat anteeksiannetut sinun sovitustyösi kautta ja että olen sinun kauttasi saanut iankaikkisen elämän. Kiitän siitä pelastuksesta, jonka olet minulle lahjoittanut. Amen.

 

 

 
shopify analytics ecommerce