Nature


Main page | Jari's writings | Other languages

This is a machine translation made by Google Translate and has not been checked. There may be errors in the text.

   On the right, there are more links to translations made by Google Translate.

   In addition, you can read other articles in your own language when you go to my English website (Jari's writings), select an article there and transfer its web address to Google Translate (https://translate.google.com/?sl=en&tl=fi&op=websites).

                                                            

 

 

ТВ програм "Апокалипса диносауруса"

 

 

Прочитајте како секуларни ТВ програм говори о великом цунамију који се догодио уништењем диносауруса, што је јасно потоп који се спомиње у Библији

                                                           

Случајно сам видео дводелни програм на ТВ под називом Диносаур Апоцалипсе (Диносаур Апоцалипсет., ББЦ/ПБС/Франце Телевисионс, Исо-Британија, 2022.). То је довело до општег веровања да су диносауруси умрли истребљењем пре око 65 милиона година на крају такозваног периода креде. Претпоставља се да је разлог за то астероид који је ударио у земљу и изазвао уништење диносауруса.

     По чему сте запамтили овај програм? Слажем се да су се диносауруси, као и други животи, суочили са уништењем, али се не може сложити са датумом и разлогом уништења.

    Прво, присуство диносауруса на земљи. Да ли су заиста живели пре више од 65 милиона година? Нећу овде даље расправљати о овој теми јер сам је покрио у својим другим писмима. Навешћу само да фосили диносауруса немају никакве ознаке или ознаке да су тада живели. Уместо тога, мека ткива, радиокарбон, ДНК и крвна зрнца пронађена у фосилима снажно сугеришу да је прошло највише неколико хиљада година од њиховог присуства на Земљи. Ове ствари у фосилима су доказ њиховог недавног изумирања, а не изумирања које се догодило пре милион година.

    Осим тога, истраживачима би било добро да узму у обзир чињеницу да се многе традиционалне приче више пута помињу на змајеве, који веома подсећају на диносаурусе. Неки би могли рећи да су то била само митска бића, али у ствари прикази змајева били су уобичајени код већине народа, као што показује следећи цитат. Ово је свакако питање изумрлих животиња, чије су постојање могли доказати рани људи пре само неколико миленијума. Термин диносаурус није сковао Ричард Овен све до 1800-их.

 

Змајеви у легендама су, зачудо, као праве животиње које су живеле у прошлости. Они подсећају на велике гмизавце (диносаурусе) који су владали земљом много пре него што се претпоставља да се човек појавио. Змајеви су генерално сматрани лошим и деструктивним. Сваки народ их је помињао у својој митологији. ( Тхе Ворлд Боок Енцицлопедиа, том 5, 1973, стр. 265)

 

Шта је са узроком изумирања диносауруса? Узрок уништења је у програму представљен као астероид који је ударио у земљу пре више од 65 милиона година. Међутим, у програму је признато да нико није пронашао фосил диносауруса који би доказао да су умрли од судара. Другим речима, астероид који пада на земљу је лоше објашњење за изумирање диносауруса.

    Уместо тога, програм је дошао до много разумнијег објашњења за уништење диносауруса: вода. У програму је много пута речено и спомињано да би велики цунами проузроковао уништење диносауруса у области Хелл Цреек. Ево неколико цитата из програма:

 

Овде је слатководно окружење формације Хелл Цреек. Крхотина, која сија у нијансама неонске црвене и зелене, потиче од шкољке морске животиње у облику спирале, амонита. Овај морски организам је ушао у слатководну средину где му није место. Како су амонити завршили овде је мистерија.

 

Слој стене је стога порозан и дебео око метар. То и друге необичне карактеристике указују на изузетан догађај по Робертовом мишљењу. Можда се овде догодила поплава или клизиште, које је за трен све затрпало под собом.

 

Што се животиња брже сахрани, или ако је закопавање чак и узрок њене смрти, настају повољнији услови за фосилизацију.  99,9% животиња се не фосилизира

 

Метода репродукције птеросауруса била је очигледно успешна. То сугерише да је живот био нормалан све док удар астероида није променио све на ужасан начин.

 

Да ли су ове животиње ходале по мору? Ишли су да пију са меког насипа.

    Број фосила које је пронашао Роберт сугерише да је чак и на крају периода креде Танис врвио животом.

 

Робертов тим прати атрактиван ланац трагова. Први траг су фосили риба које су доживеле масовно изумирање.

 

Овде је дрво. Против њега су лешеви рибе чврсто стиснути.

 

Ево неких фосила ту и тамо. Ево једне и поред ње још једне јесетре окренуте на ову страну. Испод барске јесетре је још једна јесетра. Његово тело иде испод дебла и појављује се на другој страни.

    Слој стене је стога порозан и дебео око метар. То и друге необичне карактеристике указују на изузетан догађај по Робертовом мишљењу. Можда се овде догодила поплава или клизиште, које је за трен све затрпало под собом.

 

Према Робертовој теорији, рибе ухваћене у заостатку стабала дрвећа и окружене сферама угинуле су након што су биле ухваћене у некој врсти поплаве и брзо биле закопане у седименту. Зато су се тако добро сачували. Шта је изазвало плимни талас? Према једној хипотези, астероид који је ударио у море изазвао је цунами. Сада говоримо о сасвим другој врсти цунамија. Био је много већи и већи од данашњих цунамија. ... Висина му је била најмање километар.

 

Да ли је цунами могао да изазове слојевитост виђену у Танису?

 

Мислим да су истраживачи у програмима били на добром путу. Вода је заиста била укључена у уништавање диносауруса. То није био случај само у области Хелл Цреек, која је била покривена у програму, већ и свуда другде. Хелл Цреек је само једно од места где су пронађени диносауруси, пошто су остаци ових животиња пронађени широм света. У ствари, фосили ових животиња, као и фосили других животиња, не би ни постојали да клизишта нису прво брзо затрпала ове животиње у блату. То је једини начин да се објасни порекло свих фосила, чије се формирање данас готово не примећује. У програму је такође признато да је стварање фосила редак догађај: "Што се животиња брже сахрани, или ако је закопавање чак и узрок њене смрти, настају повољнији услови за фосилизацију.  99,9% животиња се не фосилизира.

   Друго, програм је рекао да су морске животиње као што су амонити и рибе пронађене у истим слојевима као дрвеће и диносауруси. Како је то могуће? Како се морске животиње, копнене животиње и дрвеће могу појавити заједно у истом слоју? Једино објашњење је да је велики цунами изазвао ову појаву, како је представљено у програму. У програму је чак наведено о величини цунамија да је Његова висина била најмање километар.

    Шта желим да кажем претходним? Ако говоримо о великом цунамију, зашто не можемо директно да говоримо о потопу који се у Библији спомиње као узрок уништења? То је највероватнији разлог уништења и диносауруса и других врста. Ова ствар је вредна разматрања, пошто је пронађено неколико стотина раних извештаја о поплавама, као што показују следећи цитати:

 

Око 500 култура ​​укључујући аутохтоне народе Грчке, Кине, Перуа и Северне Америке познато је у свету где легенде и митови описују убедљиву причу о великој поплави која је променила историју племена. У многим причама, само неколико људи је преживело потоп, баш као у случају Ноја. Многи народи су сматрали да су потоп изазвали богови којима је, из овог или оног разлога, досадила људска врста. Можда су људи били покварени, као у Нојево време и у легенди индијанског племена Хопи из Северне Америке, или је можда било превише и превише бучних људи, као у епу Гилгамеша. (Калле Таипале: Левотон маапалло, стр. 78)

  

Ленормант у својој књизи Почетак историје каже:

Имамо прилику да докажемо да је прича о потопу универзална традиција у свим огранцима људске породице, а тако извесна и једнообразна традиција као што је ова не може се сматрати измишљеном бајком. То мора бити сећање на истинито и застрашујући догађај, догађај који је оставио тако снажан утисак на умове прародитеља људске породице да га ни њихови потомци никада нису могли заборавити (Тоиво Сељаваара: Олико веденпаисумус ја Нооан аркки махдоллинен?, стр. 5)

 

Народи различитих раса имају различите приче о наслеђу о огромној поплавној катастрофи. Грци су испричали причу о потопу, а она је усредсређена на лик по имену Деукалион; чак и много пре Колумба, староседеоци америчког континента имали су приче које су одржале у животу сећање на велики потоп. Приче о потопу преносиле су се с генерације на генерацију све до данас иу Аустралији, Индији, Полинезији, Тибету, Кашмиру и Литванији. Да ли су све то само приче и приче? Да ли су сви измишљени? Претпоставља се да сви они описују исту велику катастрофу. (Вернер Келер: Рааматту он оикеасса, стр. 29)

 

Други разлог су остаци морских животиња и биљака на високим планинским ланцима, укључујући Хималајски Монт Еверест и друге високе планинске ланце. Ево неколико цитата из књига научника на ову тему:

 

Док је путовао Биглом, Дарвин је сам пронашао фосилне шкољке са високих планина Анда. То показује да је оно што је сада планина некада било под водом. (Јерри А. Цоине: Микси еволуутио он тотта [Зашто је еволуција истинита], стр. 127)

 

Постоји разлог да се пажљиво погледа оригинална природа стена у планинским венцима. Најбоље се види у Алпима, у кречним Алпима северне, такозване Хелветске зоне. Кречњак је главни материјал стене. Када погледамо стену овде на стрмим падинама или на врху планине - ако смо имали енергије да се попнемо тамо - на крају ћемо наћи фосилизоване животињске остатке, животињске фосиле, у њој. Често су тешко оштећени, али је могуће пронаћи препознатљиве комаде. Сви ти фосили су кречне шкољке или скелети морских створења. Међу њима има спирално навојних амонита, а посебно много шкољки са двоструком љуском. (...) Читалац би се на овом месту могао запитати шта то значи да планински ланци садрже толико седимената, који се могу наћи и слојевити на дну мора. (стр. 236,237 "Мууттува маа", Пентти Ескола)

 

Харутака Сакаи са Јапанског универзитета у Кјушуу годинама је истраживао ове морске фосиле у планинама Хималаја. Он и његова група су пописали цео акваријум из периода мезозоика. Крхки морски љиљани, сродници садашњих морских јежева и морских звезда, налазе се у стенама више од три километра изнад нивоа мора. Амонити, белемнити, корали и планктон налазе се као фосили у стенама планина (...)

   На висини од два километра геолози су пронашли траг који је оставило само море. Његова таласаста стенска површина одговара облицима који остају у песку од таласа ниске воде. Чак и са врха Евереста налазе се жуте траке кречњака, које су настале под водом из остатака безбројних морских животиња. (Маапалло ихмеиден планета, стр. 55)

 

Шта се може закључити из наведеног? Бесмислено је говорити о милионима година, јер сами фосили диносауруса о тако нечему не сведоче. Мека ткива, радиокарбон, ДНК и крвне ћелије у њима јасно указују на само кратке временске периоде. Уместо тога, ове животиње су умрле углавном у потопу који се спомиње у Библији, иако су и даље живеле након овог догађаја. О томе сведоче прикази змајева код многих народа.

     Многи други примери би се могли изнети о овој тачки, али надам се да претходни примери показују да је библијски опис потопа стварна историја, али милиони година су машта. Атеистичке теорије о настанку универзума и почетку живота део су сличне имагинације, пошто ниједно небеско тело не може настати само од себе, а живот не може настати сам од себе. За њих не постоји ниједан доказ, што је чак неколико научника атеиста признало. О овим питањима сам писао у неколико својих чланака, а они садрже и искрена мишљења научника атеиста. Волео бих да сви пажљивије проуче ове ствари. И сам сам некада био атеиста који је веровао у атеистичке теорије стварања и милионе година. Сада их сматрам баснама, лажима и бајкама.

 


 

 


 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Jesus is the way, the truth and the life

 

 

  

 

Grap to eternal life!

 

Other Google Translate machine translations:

 

Милиони година / диносауруса / људске еволуције?
Уништавање диносауруса
Наука у заблуди: атеистичке теорије о пореклу и милиони година
Када су живели диносауруси?

Историја Библије
Поплава

Хришћанска вера: наука, људска права
хришћанство и наука
хришћанска вера и људска права

Источне религије / Нев Аге
Буда, будизам или Исус?
Да ли је реинкарнација истинита?

Ислам
Мухамедова откровења и живот
Идолопоклонство у исламу и у Меки
Да ли је Куран поуздан?

Етичка питања
Будите ослобођени хомосексуализма
Родно неутралан брак
Абортус је кривично дело
Еутаназија и знаци времена

спасење
Можеш бити спасен