Nature

Jarin etusivulle | Jarin kirjoituksia

Veikkaus, vedonlyönti, kertoimet, voiton todennäköisyys

 

 

Monet pelaavat rahapelejä, joissa todennäköisyys voittaa on pieni. Kuitenkin he ottavat riskin, kun eivät satsaa iankaikkiseen elämään

                                                            

 

Tässä maailmassa on monia asioita, joita me tavoittelemme. Jotkut tavoittelevat autoa, jotkut taloa, jotkut kaunista puolisoa ja jotkut kesämökkiä. Toiset taas voivat haaveilla urheilukilpailun voitosta, maailmanmestaruudesta tai että he menestyisivät näyttelijöinä tai laulajina. Eli on monia asioita, joita ihmisillä on haaveenaan ja joita he toivovat saavuttavansa. Joskus nämä asiat toteutuvat, toisinaan ei.

   Yksi alue, jossa monilla on tavoitteita, on myös pelaaminen. Kysymys on rahapeleistä kuten vakioveikkaus, ravit ja toto (V5, V4 ja V75 veikkaus), pitkäveto, tulosveto, moniveto, voittajavedot, lotto, vedonlyönti tai yleisesti veikkaamisen eri muodot. Monet voivat tutkia tuntikausia pelien taustoja, etsiä tietoja poisjäänneistä, loukkaantumisista tai katsoa tietoa aikaisemmista peleistä ja lähdöistä. He voivat suunnitella systeemejä, tutkia kertoimia ja miettiä todennäköisyyksiä; kaikki vain sen tähden että voisivat mahdollisimman vähäisellä panostuksella voittaa paljon rahaa.

   Alue, jota kovin monet eivät kuitenkaan ajattele, on iankaikkinen elämä ja Jeesus. Sillä jos elämä jatkuu tämän elämän jälkeen, ja Jeesuksen sanat siitä sekä itsestään ovat totta, kuinka tyhmästi menettelemmekään, jos emme panosta myös näihin asioihin, varsinkin jos niiden todennäköisyys on paljon suurempi kuin useimmissa rahapeleissä. Sillä kun lotossa ja muissa samanlaisissa peleissä todennäköisyydet voittaa ovat alle yksi / miljoonasosa, tai sitäkin pienempiä, ja kaikesta huolimatta saatamme tavoitella näitä voittoja, eikö iankaikkisen elämän ja kadotuksen mahdollisuus ole paljon suurempi? Eikö ole mahdollista, että seuraavat jakeet pitävät paikkansa? Vai miten todennäköisenä kukin pitää niiden toteutumista? Jos niiden toteutumismahdollisuus on vain 20 %, on sekin enemmän kuin että saisimme arpakuutiolla ensimmäisellä kerralla numero kuusi:

 

 

- (Matt 6:19-21) Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat.

20. Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta.

21. Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi.

 

- (Ilm 21:1-8) Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.

2. Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.

3. Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;

4. ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."

5. Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".

6. Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

7. Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani.

8. Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

 

TODENNÄKÖISYYS

 

Kun ihmiset pelaavat veikkausta, totoa, vedonlyöntiä tai rahapelejä, on heillä siis yksi päämäärä kaikessa; ja se on, että he yrittävät etukäteen arvata lopputuloksen. Eli he yrittävät jo ennen ottelun alkua tai lähtöä päätellä, mikä on todennäköisin vaihtoehto. Sitä varten he voivat tehdä paljon tutkimustietoa osuakseen oikeaan ja päästäkseen voitolle.

   Mitä sitten tulee hengelliseen elämään ja iankaikkisuuteen, on siinäkin lopputulos tärkeä. Sillä jos sielumme on iankaikkinen ja arvokas (tai kuten Jeesus sanoi: Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?, Matt 16:26), on jokaisen hyvä huolehtia myös siitä eikä vain maallisista asioista, varsinkin jos paras lopputulos on iankaikkinen elämä taivaassa, missä ei ole enää mitään vajavaista eikä murheita.

   Niinpä, jos uskot ja pidät todennäköisenä edellisiä jakeita, ei sinun kannata jäädä vain sivustakatsojaksi, vaan sinä itse voit pelastua ja päästä kerran taivaaseen. Voit saada paremman voiton kuin mistään maallisista peleistä. Siihen liittyy mm. seuraavia seikkoja:

 

1. Käänny Jeesuksen puoleen ja luovuta elämäsi hänelle

 

Ensimmäinen vaihe on tietenkin kääntyminen Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen puoleen. Siinä sinä voit kertoa olevasi syntinen, joka tarvitset pelastusta ja että tahdot Jumalan suunnitelman toteutuvan elämäsi varalle. Sinun ei tarvitse ensin itse yrittää tulla paremmaksi, vaan etsiydy hänen luokseen sellaisenasi eli puutteittesi kanssa. Raamatun mukaan Jeesuksessa on iankaikkinen elämä ja siksi meidän täytyy kääntyä hänen puoleensa, jotta voisimme päästä siitä osalliseksi:

 

- (Joh 5:40) ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän.

 

- (Joh 6:68,69) Simon Pietari vastasi hänelle: "Herra, kenen tykö me menisimme? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat;

69. ja me uskomme ja ymmärrämme, että sinä olet Jumalan Pyhä."

 

- (Joh 10:9) Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu,

 

2. Vastaanottaminen

 

Kun vain Jeesuksessa Kristuksessa on iankaikkinen elämä, niin on luonnollista, että sinun on pyydettävä häntä omaan elämääsi (voit yksinkertaisesti sanoa: "Herra, Jeesus, tule minun elämääni!). Raamatun mukaan hän jo seisoo sydämemme oven ulkopuolella, saadakseen astua elämäämme:

 

- (Ilm 3:20) Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.

 

Niinpä jos olet vastaanottanut hänet elämääsi, on sinulla silloin Jumalan lapseus, iankaikkinen elämä ja olet uudestisyntynyt - riippumatta tunteistasi - kuten seuraavat jakeet osoittavat:

 

- (Joh 1:12,13) Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,

13. jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.

 

- (1 Joh 5:11-13) Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassansa.

12. Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää.

13. Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä.

 

PELASTUSRUKOUS:

 

Herra, Jeesus, käännyn sinun puoleesi. Tunnustan, että olen tehnyt syntiä sinua vastaan ja etten ole elänyt sinun tahtosi mukaan. Tahdon kuitenkin kääntyä synneistäni ja seurata sinua koko sydämestäni. Ja uskon myös, että syntini ovat anteeksiannetut sinun sovitustyösi kautta ja että olen sinun kauttasi saanut iankaikkisen elämän. Kiitän siitä pelastuksesta, jonka olet minulle lahjoittanut. Amen.

 

 

Lisää aiheesta:

Paras, suorin ja ainoa reitti taivaaseen kulkee Jeesuksen kautta. Muulla tavalla ei ole mahdollista päästä perille

Taivas vai kadotus; kumpaan paikkaan sinä olet menossa?

 

Kadotus, helvetti, iankaikkisuus, kuolemanjälkeinen elämä ja sielun pelastus. Ota asia vakavasti, ettet menetä sieluasi

 

Ihmisillä on monia tekosyitä, miksi he torjuvat Jumalan ja armon 

Paras lahja; pääsy taivaaseen ja iankaikkinen elämä

Kuilu Jumalan ja ihmisen väliltä on poistettu, koska Jeesus täytti kaiken lain ja käskyt. Kuitenkin jos joku torjuu Jeesuksen, maksaa hän itse synneistään

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Jeesus on

tie ja totuus

 ja elämä

 

 

  

 

Tartu kiinni iankaikkiseen elämään!

 

Lisää aiheesta:

Paras, suorin ja ainoa reitti taivaaseen kulkee Jeesuksen kautta. Muulla tavalla ei ole mahdollista päästä perille

Taivas vai kadotus; kumpaan paikkaan sinä olet menossa?

 

Kadotus, helvetti, iankaikkisuus, kuolemanjälkeinen elämä ja sielun pelastus. Ota asia vakavasti, ettet menetä sieluasi

 

Ihmisillä on monia tekosyitä, miksi he torjuvat Jumalan ja armon 

Paras lahja; pääsy taivaaseen ja iankaikkinen elämä

Kuilu Jumalan ja ihmisen väliltä on poistettu, koska Jeesus täytti kaiken lain ja käskyt. Kuitenkin jos joku torjuu Jeesuksen, maksaa hän itse synneistään