Nature

Jarin etusivulle | Jarin kirjoituksia

Älkää kiskoko keneltäkään älkääkä kiristäkö!

 

 

Lähetin allaolevan kirjoituksen muutamiin lehtiin. Kyse on ajankohtaisesta asiasta, koska lakkoja ja tukilakkoja näyttää tapahtuvan jatkuvasti. Otin kirjoitukseen muutamia Raamatun jakeita, jotka tuntuvat sopivan aiheeseen:

 

 

 

Älkää kiskoko keneltäkään älkääkä kiristäkö, vaan tyytykää palkkaanne!

 

Viime päivinä ja viikkoina on ollut ammattiyhdistysliikkeiden lakkoja, jotka ovat vaikeuttaneet tavallista elämää ja halvaannuttaneet taloutta. Lakkojen hinnaksi on arvioitu satoja miljoonia euroja.

   Lakkoja ajavien tulisi kuitenkin ymmärtää, että eduskunta ja hallitus on korkein lakia säätävä elin, ei ammattiliitot. Lakkoja ajavat ovat kapinassa / napinassa korkeinta ja virallista hallitusvaltaa vastaan, mitä voi pitää vakavana rikkomuksena. Tässä tulevat mieleen ison kirjan sanat Johannes Kastajan kautta: ”Älkää kiskoko keneltäkään älkääkä kiristäkö, vaan tyytykää palkkaanne" (Luuk 3:14). Samoin Paavali opetti: ”Muistuta heitä olemaan hallituksille ja esivalloille alamaiset, kuuliaiset, kaikkiin hyviin tekoihin valmiit” (Tiit 3:1). Jatkuvat lakot, tukilakot ja muut vaatimukset eivät ole linjassa näiden opetusten kanssa.

 

Jari Iivanainen

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Jeesus on

tie ja totuus

 ja elämä

 

 

  

 

Tartu kiinni iankaikkiseen elämään!