Etusivulle

Jarin kirjoituksia

 


 


Tartu kiinni
iankaikkiseen elämään!Jeesus on tie ja
totuus ja elämä


 

OLETKO TYHMÄ NEITSYT?

 

 

- (25:1-12) "Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan.

2. Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä.

3. Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa.

4. Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa.

5. Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat.

6. Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.'

7. Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon.

8. Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat.'

9. Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.'

10. Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.

11. Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!'

12. Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä.'

 

 

Esipuhe

 

Oletko sinä tyhmä neitsyt, josta Jeesus yllä olevassa vertauksessaan puhuu (käytämme tulevilla riveillä tällaisesta henkilöstä yleensä nimeä käännynnäinen)? Oletko sellainen henkilö, joka tahdot käydä kristitystä ja joka ehkä käyt kokouksissa, mutta jolla kuitenkaan ei ole "öljyä lampussaan" eli hengellistä elämää sisimmässään? Oletko toisin sanoen vain tapakristitty, jolla on ulkonaisia kristillisiä tapoja elämässään, mutta et ole kuitenkaan tullut elävästä uskosta ja uudestisyntymisestä osalliseksi?

   On tosiaan mahdollista, että jos Jumala ei ole saanut herättää meitä, olemme juuri tällaisia ihmisiä. Meillä voi olla kaikki ulkonaisen kristillisyyden muodot, olemme voineet kääntyä tietyistä synnin muodoista ja ajatella olevamme matkalla taivaaseen, vaikka olisimme menossa kadotukseen. Tällainen on aivan mahdollista, jos emme Jumalan valossa ole vielä nähneet omaa tilaamme ja pelastuksen tarvettamme.

   Oswald J. Smith, jolla oli paljon kokemusta ihmisten kohtaamisesta pitkän saarnamiesuransa aikana, on kirjoittanut tästä asiasta. Hän totesi, että monilla ihmisillä, jotka luulivat asioiden kohdallaan olevan hyvin, ei sittenkään ollut käsitystä siitä, miten pelastuminen tapahtui:

 

Kaikkialla, minne menen, tapaan ihmisiä, jotka elävät väärässä kokemuksessa ja nojaavat väärälle perustukselle, uskoen olevansa pelastettuja, vaikka eivät olekaan. Tuhannet ja taas tuhannet kirkonjäsenet, sadat tunnustavat kristityt eivät kykene ilmoittamaan taivaallisen toivonsa perustetta. He ajattelevat, että heidän kohdallaan kaikki on hyvin; he luulevat olevansa valmiit kohtaamaan Jumalan, mutta kun heille esitetään muutamia yksinkertaisia kysymyksiä, heidän vastauksensa paljastavat, että he ovat yhtä tietämättömiä Jumalan pelastustiestä kuin Afrikan pakanat. Saatana on sokaissut heidän silmänsä, tukkinut heidän korvansa ja pimentänyt heidän ymmärryksensä niin, etteivät he huomaisi erehdystään ja kääntyisi. Miltei sysimusta yö verhoaa heidän sieluaan, ja vihollisen tehtävänä on pitää heidät tässä tilassa. Monet heistä ovat kirkon toimeliaita työntekijöitä, sen lautakuntien ja yhdistysten uskollisia jäseniä, hyviä, siveellisiä ja rehellisiä elämässään, mutta - pelastumattomia. (1)

 

Niinpä, jotta et jäisi epävarmuuden tilaan pelastuksesi suhteen, aiomme tulevilla riveillä tutkia hieman tätä aluetta. Yritämme selvittää, miten käännynnäinen - yleensä uskonnollisuus ilman Kristusta - käsittää pelastuksen ja millaista hänen elämänsä on. Samoin yritämme Raamatun valossa osoittaa selvää tietä pois valheperustuksista, joita uskonnollisuudessa tavallisesti esiintyy. Ehkä sinä, jolla ei ole vielä "öljyä lampussasi", voit näiden tutkimusten kautta päästä selville vesille iankaikkisuuden suhteen.

 

 

 

LUKU 1 - Käännynnäisen elämä ja tila Jumalan edessä
LUKU 2 - Mihin käännynnäinen panee toivonsa?
LUKU 3 - Käsitys pelastuksesta
LUKU 4 - "Pelastuksesta ei voi olla varma"
LUKU 5 - "Kääntyminen ja pelastus vie aikaa"
LUKU 6 - "Väärä kääntymys" ja väärä varmuus
LUKU 7 - Sinä voit uudestisyntyä! Viittaukset

 

 

 

 

 

 

 
shopify analytics ecommerce