Nature

Jarin etusivulle | Jarin kirjoituksia

Tarujen opettaminen kouluissa

 

 

Evoluutioteoria miljoonine vuosineen on taru, jota opetetaan kouluissa

                                                           

Jos lukee lehtiä ja seuraa tiedotusvälineitä, tulee niissä esiin evoluutioteoria miljoonine vuosineen. Ateistitiedemiehet ja muut heidän perässään uskovat näihin käsityksiin, kuten itsekin uskoin aiemmin ateistina ollessani. En ollut niihin aikoihin yhtään perehtynyt näiden käsitysten heikkouteen ja miten lukuisat seikat ovat niitä vastaan.

    Mielikuva evoluutioteorian ja miljoonien vuosien paikkansapitävyydestä vaikuttaa myös siihen, että ihmiset eivät halua kuunnella opetusta Jumalasta luojana. He luulevat, että evoluutioteoria miljoonine vuosineen on tieteellinen tosiasia, ja siksi he torjuvat opetuksen Jumalan luomistyöstä esim. kouluopetuksessa. Tämä naturalistinen käsitys ilmenee hyvin seuraavassa lainauksessa, joka oli Näppikset-palstalla Etelä-Suomen Sanomissa (19.12.2024). Siinä sen kirjoittaja toivoi, ettei luomisoppia opetettaisi kouluissa:

 

Toivottavasti missään koulussa Suomessa ei opeteta luomisoppia. Luomisusko ei ole luonnontieteellinen ”oppi” eikä Raamattu biologian oppikirja. Valtaosa maailman kristityistä ja kirkoista yhdistää sujuvasti Luojan ja evoluution, joka on uutta luova prosessi.

 

Mistä tässä asiassa on kysymys? Olen vakuuttunut, että kun torjutaan luominen, on kysymys taruihin kääntymisestä, kuten Paavali aikanaan opetti: Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin. (2 Tim 4:3,4). Ihmiset kääntyvät mielikuvitusjuttuihin ja taruihin, joille ei löydy todisteita.

   Tiedemiehet ovat kyllä oikeassa, että muuntelua tapahtuu eliöissä, mutta ei tämä todista, että kaikki eliöt ovat peräisin samasta alkusolusta. Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Muuntelu perinnöllisyyden puitteissa on eri asia kuin varsinainen evoluutioteoria.

   Miljoonat vuodet ovat toinen samanlainen todistamaton asia. Esim. dinosauruksia pidetään miljoonien vuosien lippulaivana, mutta ei oteta huomioon, että ihmisten historiassa viitataan toistuvasti lohikäärmeisiin, jotka muistuttavat dinosauruksia (dinosaurus-nimitys keksittiin vasta 1841 Richard Owenin toimesta). Esim. Jobin kirjassa mainittu behemot saattoi olla tällainen lohikäärme/dinosaurus. Mm. marxilainen ateisti, Stephen J. Gould totesi, että kun Jobin kirjassa puhutaan Behemotista, niin ainoa eläin, mihin tämä kuvaus sopii, on dinosaurus (Pandans Tumme, s. 221, Ordfrontsförlag, 1987).

    Lisäksi, kun dinosaurusfossiileista on löydetty radiohiiltä, DNA:ta, pehmytkudoksia sekä verisoluja, puhuvat ne voimakkaasti miljoonia vuosia vastaan. Näiden aineiden esiintyminen dinosaurusfossiileissa osoittaa, ettei missään nimessä voi olla kysymys miljoonista vuosista.

    Joka tapauksessa, seuraavassa on lyhyt lehden mielipidepalstalle lähetetty kirjoitukseni, joka oli vastaus edelliseen Näppikset-palstalla olleeseen mielipiteeseen, jossa kirjoittaja toivoi, ettei kouluissa opetettaisi luomisesta. Vastasin, että jos ei hyväksytä luomista, käännytään mielikuvitukseen ja taruihin:

 

 

 

 

 

Tarujen opettaminen kouluissa

 

Näppiksessä joku toivoi, että kouluissa ei opeteta luomisoppia, koska se ei hänen mukaansa ole ”luonnontieteellinen oppi” (19.12). Otan tähän asiaan kantaa entisenä ateistina ja evoluutiouskovana.

    Ensinnäkin elämän synty. Kukaan luonnontieteilijä ei ole koskaan osoittanut, että elämä voisi syntyä itsestään. Koulukirjoissa esitetään siten täysin mielikuvitukseen perustuvaa tietoa, jos niissä kerrotaan elämän syntyneen itsestään. Kyseessä on ateistiseen maailmankatsomukseen liittyvä uskomus, jolle ei löydy ainuttakaan todistetta. Väitänkin, että ainut järkevä vaihtoehto elämän olemassaololle on Jumalan luomistyö. Itsestään se ei voi syntyä, eikä ihminen ole sitä saanut kokeissaan aikaan, joten ei jää jäljelle kuin se vaihtoehto, että Jumala loi elämän.

   Toiseksi ateistitiedemiehet eivät pysty osoittamaan, että kaikki lajit ovat peräisin samasta alkusolusta. Tämä teoria esiintyy toistuvasti luonto-ohjelmissa ja koulukirjoissa, mutta sitä ei ole koskaan osoitettu oikeaksi. Muuntelua kyllä tapahtuu perinnöllisyyden puitteissa, mutta ei sen enempää. Tunnetut paleontologit ovat myöntäneet, ettei fossiiliaineistossa ole havaintoja asteittaisesta kehityksestä, vaikka Darwinin teoria sitä vaatii. Esim. Stephen J. Gould on todennut: En halua millään tavalla halventaa asteittaisen evoluutionäkemyksen potentiaalista pätevyyttä. Haluan vain huomauttaa, ettei sitä koskaan ’ole havaittu’ kallioissa…”

    Teoria asteittaisesta kehityksestä kumoutuu myös sillä tosiseikalla, että kaikki nykyeläimet ja fossiilit on havaittu aina täysin valmiina ja kehittyneenä. Ei ole löydetty yhtään aikuista yksilöä, joka olisi puoliksi kehittynyt. Tämä kumoaa selvääkin selvemmin Darwinin teorian, jonka mukaan kaikki nykyiset lajit ovat peräisin samasta alkusolusta.

   Kysymys kuuluu, miksi kouluissa opetetaan teorioita, joilta selvästi puuttuvat todisteet. Kysymys on mielikuvitukseen perustuvista teorioista. Sen sijaan Raamatun historiallisuuden puolesta on moninkertaisesti enemmän todisteita kuin edellisten mielikuvitusteorioiden puolesta. Kymmenet Raamatun henkilöt löytyvät Raamatun ulkopuolisista lähteistä, kymmeniä Raamatussa mainittuja paikkoja on kaivettu esiin ja esim. vedenpaisumuksesta todistavat meren jäänteet kaikissa korkeissa vuoristoissa; Himalaja, Alpit, Andit jne. Jopa Mount Everestiltä on löydetty merielämän jäänteitä. On turha väittää, etteikö Raamattu kertoisi historiallisista tapahtumista. Liberaaliteologit ja ateistitiedemiehet ovat hengellisen sokeuden vallassa, kun he eivät näe näiden tapahtumien historiallisuutta.

 

Jari Iivanainen

 

 

 

Lisää aiheesta:

 

Lue, miten tiede on mennyt pahasti harhaan liittyen teorioihin maailmankaikkeuden ja elämän alusta

 

Viesti Tiede-lehden toimitukselle

 

Lue, miksi dinosaurukset elivät lähimenneisyydessä, samaan aikaan ihmisten kanssa. Miljoonat vuodet on helppo kyseenalaistaa todistusaineiston valossa

 

Vedenpaisumus. Vedenpaisumuksen historiallisuuden puolesta on runsaasti todisteita luonnossa ja ihmisten perimätiedossa. Lue, miten valtavasti todisteita on

 

Katso tämä video!


 

 

 

 

 

 

 

 

Jeesus on

tie ja totuus

 ja elämä

 

 

  

 

Tartu kiinni iankaikkiseen elämään!

 

Lisää aiheesta:

 

Lue, miten tiede on mennyt pahasti harhaan liittyen teorioihin maailmankaikkeuden ja elämän alusta

 

Viesti Tiede-lehden toimitukselle

 

Lue, miksi dinosaurukset elivät lähimenneisyydessä, samaan aikaan ihmisten kanssa. Miljoonat vuodet on helppo kyseenalaistaa todistusaineiston valossa

 

Vedenpaisumus. Vedenpaisumuksen historiallisuuden puolesta on runsaasti todisteita luonnossa ja ihmisten perimätiedossa. Lue, miten valtavasti todisteita on

 

Katso tämä video!