Nature


Main page | Jari's writings | Other languages

This is a machine translation made by Google Translate and has not been checked. There may be errors in the text.

   On the right, there are more links to translations made by Google Translate.

   In addition, you can read other articles in your own language when you go to my English website (Jari's writings), select an article there and transfer its web address to Google Translate (https://translate.google.com/?sl=en&tl=fi&op=websites).

                                                            

 

 

Programa de televisió "Apocalipsi de dinosaures"

 

 

Llegiu com el programa de televisió secular fa referència al gran tsunami que es va produir amb la destrucció dels dinosaures, que és clarament el Diluvi esmentat a la Bíblia.

                                                           

Vaig veure per casualitat un programa de dues parts a la televisió anomenat Dinosaur Apocalypse (Dinosaur Apocalypset., BBC/PBS/France Télévisions, Iso-Britannia, 2022.). Va plantejar la creença comuna que els dinosaures es van extingir fa uns 65 milions d'anys al final de l'anomenat període Cretaci. S'ha suggerit que el motiu d'això va ser un asteroide que va colpejar la terra i va provocar la destrucció dels dinosaures.

     Què recordes d'aquest programa? Estic d'acord que els dinosaures, com altres vides, s'enfrontaven a la destrucció, però es pot discrepar de la datació i el motiu de la destrucció.

    En primer lloc, la presència de dinosaures a la terra. Realment van viure fa més de 65 milions d'anys? No parlaré més d'aquest tema aquí, ja que l'he tractat en els meus altres escrits. Només diré que els fòssils de dinosaures no tenen cap marca o etiqueta que van viure aleshores. En canvi, els teixits tous, el radiocarboni, l'ADN i les cèl·lules sanguínies que es troben als fòssils suggereixen fermament que fa uns quants milers d'anys com a màxim des de la seva presència a la Terra. Aquestes coses dels fòssils són evidència de la seva recent extinció, no de l'extinció que es va produir fa milions d'anys.

    A més, els investigadors farien bé que tinguessin en compte el fet que moltes històries tradicionals s'han referit repetidament als dracs, que s'assemblen molt als dinosaures. Alguns poden dir que només eren criatures mítiques, però de fet les representacions de dracs eren habituals entre la majoria dels pobles, com mostra la cita següent. Sens dubte, es tracta d'una qüestió d'animals extints, l'existència dels quals podria ser provada pels primers humans fa només uns quants mil·lennis. El terme dinosaure no va ser encunyat fins al 1800 per Richard Owen.

 

Els dracs de les llegendes són, estranyament, com animals reals que van viure en el passat. S'assemblen a grans rèptils (dinosaures) que van governar la terra molt abans que se suposa que hagués aparegut l'home. Els dracs eren generalment considerats dolents i destructius. Cada nació els referia en la seva mitologia. ( The World Book Encyclopedia, Vol. 5, 1973, pàg. 265)

 

Què passa amb la causa de l'extinció dels dinosaures? La causa de la destrucció es va presentar al programa com un asteroide que va colpejar la Terra fa més de 65 milions d'anys. Tanmateix, al programa s'admetia que "ningú ha trobat un fòssil de dinosaure per demostrar que van morir com a conseqüència de la col·lisió". En altres paraules, un asteroide que cau a la terra és una mala explicació per a l'extinció dels dinosaures.

    En canvi, el programa va donar una explicació molt més raonable per a la destrucció dels dinosaures: l'aigua. Es va dir i es va plantejar moltes vegades al programa que un gran tsunami hauria provocat la destrucció dels dinosaures a la zona de Hell Creek. Aquí teniu algunes cites del programa:

 

Aquí hi ha l'entorn d'aigua dolça de la formació Hell Creek. El fragment, brillant en tons de vermell i verd neó, prové de la closca d'un animal marí en forma d'espiral, una ammonita. Aquest organisme marí ha entrat en un medi d'aigua dolça on no pertany. Com van acabar aquí els ammonits és un misteri.

 

Per tant, la capa de roca és porosa i aproximadament un metre de gruix. Aquesta i altres característiques inusuals apunten a un esdeveniment extraordinari segons l'opinió de Robert. Potser aquí hi va haver una riuada o una esllavissada de fang, que ho va enterrar tot sota ell en un instant.

 

Com més ràpid s'enterra l'animal, o si l'enterrament és fins i tot la causa de la seva mort, les condicions més favorables per a la fossilització sorgeixen. … El 99,9% dels animals no fossilitzen

 

El mètode de reproducció dels pterosaures va tenir clarament un èxit. Suggereix que la vida era normal fins que l'impacte d'un asteroide ho va canviar tot d'una manera terrible.

 

Aquests animals caminaven pel mar? Anaven a beure del terraplè suau.

    El nombre de fòssils trobats per Robert suggereix que fins i tot al final del període Cretaci, Tanis estava ple de vida.

 

L'equip de Robert segueix una atractiva cadena de pistes. La primera pista són els fòssils de peixos que van experimentar una extinció massiva.

 

Aquí hi ha fusta. En contra d'ell, les canals dels peixos s'han estrenat amb força.

 

Aquí hi ha alguns fòssils aquí i allà. Aquí n'hi ha un i al costat un altre esturió mirant d'aquesta manera. Sota l'esturió d'estany hi ha un altre esturió. El seu cos passa per sota del tronc de l'arbre i apareix a l'altre costat.

    Per tant, la capa de roca és porosa i aproximadament un metre de gruix. Aquesta i altres característiques inusuals apunten a un esdeveniment extraordinari segons l'opinió de Robert. Potser aquí hi va haver una riuada o una esllavissada de fang, que ho va enterrar tot sota ell en un instant.

 

D'acord amb la teoria de Robert, els peixos atrapats a l'arrel dels troncs dels arbres i envoltats per les esferes van morir després de ser atrapats en algun tipus d'inundació i van ser ràpidament enterrats al sediment. Per això s'han conservat tan bé. Què va provocar l'onada? Segons una hipòtesi, un asteroide que va colpejar el mar va provocar un tsunami. Ara estem parlant d'un tipus de tsunami completament diferent. Era molt més alt i més gran que els tsunamis actuals. ... La seva alçada era d'almenys un quilòmetre.

 

Un tsunami podria haver provocat l'estratificació vista a Tanis?

 

Crec que els investigadors dels programes anaven pel bon camí. L'aigua realment va estar implicada en la destrucció dels dinosaures. Aquest no només va ser el cas a la zona de Hell Creek, que es va tractar al programa, sinó també a tot arreu. Hell Creek és només un dels llocs on es van trobar dinosaures, ja que les restes d'aquests animals s'han trobat arreu del món. De fet, els fòssils d'aquests animals, com els fòssils d'altres animals, ni tan sols existirien si les esllavissades de fang no haguessin enterrat ràpidament aquests animals al fang. Aquesta és l'única manera d'explicar l'origen de tots els fòssils, dels quals avui dia gairebé no s'observen la formació. En el programa també es va admetre que la creació de fòssils és un esdeveniment rar: "Com més ràpid s'enterra l'animal, o si l'enterrament és fins i tot la causa de la seva mort, les condicions més favorables per a la fossilització sorgeixen. ... El 99,9% dels animals no es fossilitzen".

   En segon lloc, el programa deia que els animals marins com els ammonits i els peixos es trobaven en els mateixos estrats que els arbres i els dinosaures. Com és possible? Com poden aparèixer els animals marins, els animals terrestres i els arbres en un mateix estrat? L'única explicació és que un gran tsunami ha provocat aquest fenomen, tal com es presenta al programa. El programa fins i tot va afirmar sobre la mida del tsunami que "la seva alçada era d'almenys un quilòmetre".

    Què vull dir amb l'anterior? Si estem parlant d'un gran tsunami, per què no podem parlar directament del Diluvi esmentat a la Bíblia com a causa de la destrucció? És el motiu més probable de la destrucció tant de dinosaures com d'altres espècies. Cal tenir en compte aquest punt, ja que s'han trobat diversos centenars de relats d'inundacions primerenques, tal com mostren les cites següents:

 

Al voltant de 500 cultures, incloent-hi els pobles indígenes de Grècia, Xina, Perú i Amèrica del Nord, són conegudes al món on les llegendes i mites descriuen una història convincent d'una gran inundació que va canviar la història de la tribu. En moltes històries, només unes poques persones van sobreviure a la inundació, igual que en el cas de Noè. Molts pobles consideraven que el diluvi era provocat per déus que, per una o altra raó, s'avorreixen de l'ésser humà. Potser la gent era corrupta, com en els temps de Noè i en una llegenda de la tribu nativa nord-americana Hopi d'Amèrica del Nord, o potser hi havia massa gent i massa sorollosa, com a l'èpica de Gilgamesh. (Kalle Taipale: Levoton maapallo, p. 78)

  

Lenormant diu al seu llibre "El començament de la història":

"Tenim l'oportunitat de demostrar que la història del Diluvi és una tradició universal en totes les branques de la família humana, i una tradició tan certa i uniforme com aquesta no es pot considerar una faula imaginada. Ha de ser el record d'una veritable i esdeveniment aterridor, un esdeveniment que va causar una impressió tan forta a la ment dels primers pares de la família humana que fins i tot els seus descendents mai el van poder oblidar (Toivo Seljavaara: Oliko vedenpaisumus ja Nooan arkki mahdollinen?, p. 5).

 

Els pobles de diferents races tenen històries patrimonials diferents sobre l'enorme catàstrofe de les inundacions. Els grecs han explicat una història sobre el Diluvi, i es centra al voltant d'un personatge anomenat Deukalió; fins i tot molt abans de Colom, els nadius del continent americà tenien històries que havien mantingut viu el record de la gran riuada. Les històries sobre una inundació s'han transmès de generació en generació fins avui també a Austràlia, l'Índia, la Polinèsia, el Tibet, Kašmir i Lituània. Són tots només contes i històries? Estan tots inventats? És de suposar que tots descriuen la mateixa gran catàstrofe. (Werner Keller: Raamattu on oikeassa, pàg. 29)

 

Un altre motiu són les restes d'animals i plantes marins a les altes serralades, com ara l'Everest de l'Himàlaia i altres serralades altes. Aquí hi ha algunes cites dels propis llibres dels científics sobre el tema:

 

Mentre viatjava amb el Beagle, el mateix Darwin va trobar petxines marines fossilitzades des de les muntanyes dels Andes. Mostra que, el que ara és una muntanya, abans estava sota l'aigua. (Jerry A. Coyne: Miksi evoluutio on totta [Per què l'evolució és certa], pàg. 127)

 

Hi ha una raó per mirar de prop la naturalesa original de les roques a les serralades. Es veu millor als Alps, als Alps de calç del nord, l'anomenada zona helvètica. La pedra calcària és el principal material de roca. Quan mirem la roca d'aquí als forts vessants o al cim d'una muntanya -si tinguéssim l'energia per pujar-hi- hi trobarem, finalment, restes d'animals fossilitzats, fòssils d'animals. Sovint estan molt malmeses però és possible trobar peces reconeixibles. Tots aquests fòssils són petxines de calç o esquelets de criatures marines. Entre ells hi ha ammonits de rosca espiral, i sobretot moltes cloïsses de doble closca. (…) El lector es pot preguntar en aquest punt què vol dir que les serralades contenen tants sediments, que també es poden trobar estratificats al fons del mar. (pàg. 236.237 "Muuttuva maa", Pentti Eskola)

 

Harutaka Sakai de la Universitat Japonesa de Kyushu ha investigat durant molts anys aquests fòssils marins a les muntanyes de l'Himàlaia. Ell i el seu grup han enumerat tot un aquari del període Mesozoic. Els fràgils lliris de mar, parents dels actuals eriçons i estrelles de mar, es troben a les parets de roca a més de tres quilòmetres sobre el nivell del mar. Ammonites, belemnites, coralls i plàncton es troben com a fòssils a les roques de les muntanyes (…)

   A dos quilòmetres d'altitud, els geòlegs van trobar un rastre deixat pel mateix mar. La seva superfície rocosa en forma d'ona correspon a les formes que romanen a la sorra de les ones de baixa aigua. Fins i tot des del cim de l'Everest es troben franges grogues de pedra calcària, que van sorgir sota l'aigua de les restes d'innombrables animals marins. ("Maapallo ihmeiden planeetta", pàg. 55)

 

Què es pot concloure de l'anterior? No té sentit parlar de milions d'anys, perquè els propis fòssils de dinosaures no ho testimonien. Els teixits tous, el radiocarboni, l'ADN i les cèl·lules sanguínies en ells apunten clarament a períodes de temps curts. En canvi, aquests animals van morir principalment en el Diluvi esmentat a la Bíblia, tot i que encara van viure després d'aquest esdeveniment. Això ho demostren les representacions de dracs entre molts pobles.

     En aquest punt es podrien plantejar molts altres exemples, però espero que els exemples anteriors mostrin que la descripció bíblica del diluvi és història real, però els milions d'anys són imaginació. Les teories atees sobre l'origen de l'univers i l'inici de la vida formen part d'una imaginació similar, ja que cap cossos celestes poden sorgir per si mateixos i la vida no pot sorgir per si mateixa. No hi ha ni una sola evidència per a això, que fins i tot diversos científics ateus han admès. He escrit sobre aquests temes en diversos dels meus articles, i també contenen les opinions honestes dels científics ateus. M'agradaria que tothom mirés aquestes coses més de prop. Jo mateix solia ser un ateu que creia en les teories atees de la creació i milions d'anys. Ara els considero rondalles, mentides i contes de fades.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Jesus is the way, the truth and the life

 

 

  

 

Grap to eternal life!

 

Other Google Translate machine translations:

 

 

Milions d'anys / dinosaures / evolució humana?

Destrucció de dinosaures

Ciència en il·lusions: teories atees de l'origen i milions d'anys

Quan van viure els dinosaures?

 

Història de la Bíblia

La inundació

 

Fe cristiana: ciència, drets humans

Cristianisme i ciència

Fe cristiana i drets humans

 

Religions orientals / Nova Era

Buda, budisme o Jesús?

La reencarnació és certa?

 

Islam

Revelacions i vida de Mahoma

La idolatria a l'Islam i a la Meca

És fiable l'Alcorà?

 

Qüestions ètiques

Alliberar-se de l'homosexualitat

Matrimoni de gènere neutre

L'avortament és un acte criminal

Eutanàsia i signes dels temps

 

Salvació

Pots ser salvat