Etusivulle

Jarin kirjoituksia

 


 


Tartu kiinni
iankaikkiseen elämään!Jeesus on tie ja
totuus ja elämä


 

APUA LASTEN KASVATUKSEEN

 

 

Esipuhe

 

Lastenkasvatus on alue, johon ei usein saada kunnon valmennusta ja johon voidaan joutua melko valmistautumattomina. Monet saattavat käydä kouluja vuosikausia ja opiskella monia vähemmän tärkeitä asioita, mutta tällä alueella kuten avioliitossakin he voivat olla melko valmistautumattomia eivätkä ymmärrä, miten kussakin tilanteessa tulisi toimia.

   Seuraavilla riveillä on tarkoitus pohtia lastenkasvatuksen eri puolia ja miten kukin voisi toimia paremmin vanhemman osassaan. Tarkoitus on käydä lävitse tavanomaisimpia vääriä malleja ja toimintatapoja, joihin saatetaan helposti syyllistyä. Monet näistä haitallisista toimintatavoista ovat juurtuneet niin syvälle jokaiseen itseensä, ettei niitä edes kunnolla tiedosteta ja havaita. Niitä ei huomata ja siksi niitä saatetaan toistaa, koska ei osata toimia muullakaan tavalla.

   Tulevissa kappaleissa yritetään löytää poispääsy näistä vääristä malleista ja lisäksi yritetään löytää käytännöllisiä tapoja sille, miten vanhempi voi osoittaa hyväksyntäänsä lapsilleen sekä ohjata näitä oikeaan käytökseen. Joillekin nämä asiat voivat olla ennestään tuttuja ja he voivat luonnostaan olla hyviä kasvattajan roolissaan, mutta useimmat vanhemmista lienevät kuitenkin sellaisia, jotka tuntevat tarvitsevansa parempia toimintamalleja tällä alueella. Näitä toimintamalleja yritetään tulevissa kappaleissa ottaa vähän esille.

 

 

 

 

LUKU 1 - Osoita hyväksyntää!
LUKU 2 - Jos esiintyy käytösongelmia

LUKU 3 - Lasten jumalasuhde VIITTAUKSET / LÄHDEKIRJALLISUUS

 

 
shopify analytics ecommerce