Nature

Jarin etusivulle | Jarin kirjoituksia

Mitä ufot ovat?

 

 

Lue, miksi ei ole syytä uskoa ufojen olevan avaruusaluksia vierailta planeetoilta tai avaruudesta, vaan että kyseessä ovat ihmisiä pettävät henget

 

 

Uskotko ufoihin? Oletko kenties ajatellut, että meitä ympäröivässä avaruudessa on korkeampia sivilisaatioita, joiden kehitystaso on vuosituhansia meitä edellä ja joiden teknologiasta voimme vain haaveilla? Oletko myös ajatellut, että näiden kaukaisten planeettojen asukkaat, humanoideiksi kutsutut ja vähän ihmisen kaltaiset olennot, tulevat aina silloin tällöin vierailulle tälle planeetalle ja että jotkut voivat jopa nähdä niitä? Tai ehkä sinulla itselläsi on jopa ollut fyysinen kontakti niihin ja ehkä olet saanut viestejä niiltä?

   Mutta ovatko ufot todella ufoja vai onko niiden olemassaoloon jokin muu selitys? Meidän ei varmastikaan kannata epäillä niitä ihmisiä, jotka väittävät nähneensä niitä ja avaruusolentoja, mutta onko mahdollista, että itse humanoideina esiintyvät olennot olisivat pettäjiä? (Tässä kirjoituksessa ei käsitellä "luonnollisia" selityksiä ufoille kuten Venus-planeetan näkemistä, satelliitteja, säähavaintopalloja tai muita vastaavia, joita on mahdollista sekoittaa ufoihin.) Tätä mahdollisuutta ei pitäisi jättää huomioonottamatta, koska avaruudessa voi olla paljon muutakin kuin oletettuja lentäviä lautasia ja niiden haltijoita. Tällä "muulla" tarkoitamme pahaa henkimaailmaa, johon Raamattu niin usein viittaa ja joka voi hyvin pettää meitä. Jos tätä vaihtoehtoa ei oteta edes lukuun, täytyisi meidän silloin jättää huomioonottamatta mm. seuraavat Raamatun jakeet:

 

- (Ef 6:12) Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.

 

- (2 Kor 11:14) Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.

 

- (Ef 2:2) joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,

 

Niinpä kun tulevilla riveillä aiomme käsitellä tätä asiaa, aiomme ottaa huomioon senkin mahdollisuuden, että meitä voidaan pettää. Katsomme tätä asiaa lähinnä kolmesta eri näkökulmasta, jotka ovat:

 

1. Ovatko ufot avaruusaluksia?

2. Ufojen opetus

3. Ovatko ufot hyviä vai pahoja?

 

Ovatko ufot avaruusaluksia? Jos lähdemme siitä ajatuksesta, että ufot (tulee englanninkielisestä sanasta Unidentified Flying Object eli tunnistamaton lentävä esine.) eivät ole avaruusaluksia vierailta taivaankappaleilta, vaan että ne todellisuudessa ovat henkiolentoja, jotka voivat esiintyä humanoideina ja pettää ihmisiä, löydämme tälle ajatukselle paljon tukea käytännön havainnoista. Nämä käytännön havainnot näyttäisivät viittaavan siihen, että jos ufoja on, ne ovat jotain muuta kuin avaruusaluksia:

 

Kaikki eivät näe. Parhaita viittauksia siihen, että ufot eivät ole todellisia avaruusaluksia, on se, että kaikki ihmiset eivät niitä näe samanaikaisesti, vaikka he katsovatkin samaan suuntaan. On mahdollista, että vaikka suuri joukko katsoo samanaikaisesti taivaalle, voi vain muutama tästä joukosta nähdä jonkinlaisen avaruusaluksen, kun se muilta jää näkemättä.

   Asiasta löytyy hyviä esimerkkejä ufoharrastajien omista kirjoista. Pari rehellistä kuvausta tulee ilmi Andrija Puharichin kirjasta "Uri Geller, elämä ja mysteeri" (s. 190-191, 353). Nämä esimerkit näyttävät osoittavan sen, että kyse ei sittenkään ole todellisista avaruusaluksista, vaan ainoastaan sisäisistä näyistä, joita ihmisillä on. Nämä näyt muistuttavat hyvin paljon tavallisia unia, joita jokaisella voi olla ja jotka nekin tapahtuvat vain yksilötasolla, meidän mielessämme:

 

Uri, Ila ja minä istuimme komentoauton takapenkillä, ajaja ja kaksi muuta sotilashenkilöä etupenkillä. Ilmaisematta noille kolmelle mitään johtolankaa siitä mitä he ehkä näkisivät Uri viittasi suoraan vuoren laelle avaruusaluksen alle kysyen heiltä hepreaksi: "Mikä tuo on?"

   Kaikki kolme katsoivat suoraan kohti avaruusalusta sanoen oikeastaan vain: "Siellähän on vain vuori ja sinistä taivasta. Mitä sinä näet?" Uri ei halunnut ilmaista mitä hän näki, vaan kehotteli heitä katsomaan tarkkaan sitä kohtaa taivaalla missä avaruusalus oli. Yksikään heistä ei nähnyt alusta. Lopulta he kysyivät Urilta: "Mitä tuossa kohdassa on niin tärkeää?"

   Uri lausui kepeästi: "Minä kun uskoin jo että siellä olisi ufo." He käsittivät hänen sanansa pilaksi eivätkä enää katselleet. Uri, Ila ja minä katselimme sen sijaan lumoutuneina...

   Myönnän kyllä olevan mahdollista, ettei siellä ollut avaruusalusta ensinkään. Eiväthän kolme sotilasta komentoautossa nähneet mitään, koska taivaalla ei kenties ollutkaan mitään nähtävää. Ja minä myönnän avaruusaluksen kuvan olleen ennestään meidän kolmen mielessä. Toisaalta minä kuitenkin uskon, että tuon näyn sijoitti sinne joku korkeampi älyllinen olento. Upean metallisen avaruusaluksen liito kaikessa komeudessaan Siinain autiomaan yllä on mielessäni selvänä muistikuvana vielä tänäkin päivänä.

 

Muita autoja oli menossa maantietä pitkin samaan suuntaan kuin me, ja toisia tuli vastaan. Me kolme huomasimme aika pian, että toiset ajajat eivät katselleet sinne päinkään kuin me. Minähän tiesin aikaisemmista kokemuksista, että nämä näytökset olivat 'vain meidän silmillemme'. En sittenkään voinut käsittää, miten muut eivät nähneet sitä mitä me vaikka loimut ja sitten alus valaisivat niin kirkkaasti koko seudun.

 

Salaperäisyys. Eräs syy epäillä ufoja todelliseksi avaruusaluksiksi on, että ne ilmestyvät usein autiomaassa ja paikoissa, joissa ei ole paljoa ihmisiä. Useimmat ufoalukset nähdään vain syrjäisissä ja autioissa paikoissa eikä koskaan suuren kansanjoukon keskellä tai suurkaupunkien toreilla.

   Hyvä kysymys on, että ovatko nämä vierailut pääosin vain mielen alueen näkyjä, jotka syntyvät ihmisten sisimmässä, mutta jotka näyttävät tapahtuvan ulkopuolella? (Tosin on hyvä ottaa se mahdollisuus huomioon, että jotkut näistä ilmiöistä voivat olla aitoja aineellistumisilmiöitä.) Vaihtoehto sisäisistä näyistä tuntuisi todennäköisimmältä, koska emmehän juuri koskaan saa kuulla tarinoita siitä, että ufot olisivat laskeutuneet kaupunkien keskustoihin, toreille, jossa kaikki voisivat niitä rauhassa tutkia ja tarkkailla. Sen sijaan ilmiöt tapahtuvat yleensä aina syrjäisissä paikoissa, joissa ei ole paljoa silminnäkijöitä:

 

Tarkastellaanpa muutamia tyypillisiä väitteitä, joita ufo-olentoja tavanneet kontaktihenkilöt usein esittävät.

   Jos avaruudesta tänne saapunut vierailija haluaisi todistaa ihmiskunnalle olemassaolonsa, hänen tarvitsisi vain parkkeerata lautasensa kauppatorille. Miksi hän kuitenkin näyttäytyy vain salavihkaa ja vain niille, jotka jo ennestään ovat vannoutuneita ulkoavaruushypoteesin kannattajia? Tyypillinen vastaus tähän on, että vierailijat eivät halua tulla havaituiksi, koska he ovat täällä vain tarkkailemassa ihmiskuntaa. Joidenkin mielestä taas maapallon sivilisaatio ei ole vielä riittävän korkealla tasolla ottaakseen heidät vastaan - ilmeisesti nämä kontaktihenkilöt ovat sitten paljon meitä tavallisia möttiäisiä sivistyneempiä. Joka tapauksessa nämä samat kontaktihenkilöt tekevät kovasti töitä saadakseen kaikki muutkin uskomaan vierailijoiden olemassaoloon. Tässä meillä on mielenkiintoinen ristiriita.

   Ufojen kanssa kosketuksissa olleet ihmiset kertovat myös mielellään, että niillä on tärkeä sanoma kerrottavana ihmiskunnalle. Loppujen lopuksi tämä sanoma kuitenkin rajoittuu johonkin sellaiseen latteuteen kuin "Eläkää rauhassa ja lopettakaa sodat" tai "Lakatkaa tuhoamasta luontoa". Ihan hyviä ajatuksia, mutta eihän niiden keksimiseen mitään maapallon ulkopuolista älyä tarvita, eikä juuri paljon muutakaan. Jos ufopilotti kertoisi edes yhden ainoan sellaisen varmennettavissa olevan tosiasian, jota ihmiskunta ei ennestään tiedä, ufokertomusten uskottavuus kasvaisi huomattavasti. (1)

 

Muodonmuutokset ja muut erikoisuudet. Jos jatkamme siitä ajatuksesta, että ufot eivät ole kiinteitä ja aineellisia aluksia, saa se tukea myös seuraavista havainnoista, joita on tehty. Nämä havainnot antavat ymmärtää, että niillä on hyvin vähän tekemistä minkään materiaalisen ja kiinteän muodon kanssa. Sen sijaan ne tuntuvat tukevan sitä aiemmin esitettyä ajatusta, että kyseessä on petollinen henkimaailma tai ihmisen omat sisäiset näyt:

 

Muodonmuutokset ovat monille ufoille tavallisia. Yhdessä hetkessä ne voivat olla kiekonmuotoisia, toisessa hetkessä pallomaisia tai pitkänomaisia. Ne voivat myös kadota yhtä nopeasti kuin ilmestyvät ja samoin ne voivat materialisoitua kuin myös kadota näkymättömiin. Jos ne olisivat tavallista, aineellista materiaa, eivät tällaiset yhtäkkiset muutokset olisi varmaankaan mahdollisia - varsinkin jos näiden alusten sisällä on niiden oletettuja matkustajia. John Keelin, tunnetun ufotutkijan lausunto, selventää asiaa:

 

"Tilastollinen aineisto... osoittaa, etteivät lentävät lautaset ole stabiileja koneita... Ne ovat todennäköisesti energian muodonvaihdoksia eivätkä ole olemassa samalla tavoin kuin tämä kirja. Ne eivät ole pysyviä ainerakelmia." (2)

 

Ufojen nopeus voi olla suunnaton, joskus yli 15 kertaa äänen nopeus. Ne voivat myös yhtäkkiä muuttaa suuntaa jyrkässä kulmassa ja suuressa nopeudessa. Samoin on tehty havainto, että ne eivät ole painovoimalain alaisia ja voivat pysyä liikkumattomana ilmassa pitkiä aikoja. Tällaiset nopeudet ja muut piirteet tuskin olisivat mahdollisia tavallisille avaruusaluksille.

 

Vähäiset todisteet aluksista. Vaikka monet ufokontaktihenkilöt uskovat olleensa jopa ufojen sisällä tutkittavana (Monet kontaktihenkilöt ja Uuden aikakauden liikkeen ihmiset uskovat myös vilpittömästi siihen, että he ovat vierailta tähdiltä kuten Siriukselta.), ovat todisteet näistä aluksista melko pieniä, niin että niistä ei ole valokuvia sisältä eikä juuri muutakaan luotettavaa aineistoa. Myöskään tilanteita, joissa suuri joukko tutkijoita olisi päässyt tutkimaan maahan syöksynyttä ufoa tai katsomaan alusta, ei ole raportoitu.

   Tämä saa meidät takaisin siihen käsitykseen, että ehkäpä ufot eivät ole kiinteitä ja materiaalisia samalla tavalla kuin esim. lentokoneet tai autot maan päällä. Jos ne olisivat aineellisia, löytäisimme varmastikin enemmän todisteita.

   John Kielin lausunto viittaa samaan asiaan. Se on yhdistelmä monien silminnäkijöiden kommenteista, ja mielenkiintoista siinä on juuri se, että monet silminnäkijöistä eivät pitäneet ufoja missään mielessä mekaanisina:

 

"kerta toisensa jälkeen silminnäkijät ovat kertoneet minulle vaimealla äänellä: 'Olen sitä mieltä, että näkemäni kohde ei ollut missään mielessä mekaaninen. Minulle tuli sellainen olo, niinkuin se olisi ollut elossa.'" (3)

 

Henkinen edistyneisyys. Yksi ufoihin ja humanoideihin liitetty piirre on, että ne ovat huippuälykkäitä ja korkeammalla henkisellä tasolla kuin me.

   Juuri tähän liittyy arvoitus, että miksi ne meitä edistyneempinä tekevät kuitenkin melko mitättömiä asioita kuten pysäyttävät autoja, häiritsevät ja säikyttelevät ihmisiä, ottavat maaperänäytteitä sekä hiipivät asukkaiden nurkissa yöaikaan? Miksi olennot, joiden pitäisi olla paljon edistyneempiä, matkustavat pitkiä matkoja tehdäkseen näin mitättömiä asioita? Tätä ei varmaankaan voisi odottaa meitä paljon sivistyneemmiltä olennoilta.

   Samaan asiaan viittaa alla oleva lainaus. Siinä Ingerlise Provstgaard, joka oli ufojen kanssa tekemisissä, joka harjoitti automaattikirjoitusta ja joka vapautui myöhemmin, kertoo, miten hänen ufoilta saamansa lupaukset pettivät kerta toisensa jälkeen:

 

Meille luvattiin, että saisimme Svendin morsiamen Benten kanssa - joka hänkin oli ollut mukana kokeilussamme, joskin puolisydämisemmin kuin me - tavata avaruuden olentoja. Useita kertoja saimme jonkinlaisia viestejä siitä kuinka meidän pitäisi suhtautua ja valmistautua tapaamiseemme. Sitten meidän käskettiin ajaa tiettyyn paikkaan tiettynä ajankohtana ja odottaa.

   Kerta toisensa jälkeen tapahtui kuitenkin jotain ennen kuin ehdimme ulos, niin että tapaamisesta ei tullut mitään.

   Saatoimme esimerkiksi saada sanoman, että emme olleet vielä oppineet tarpeeksi korkeampien sfäärien oloista, emmekä siksi olleet vielä valmiita tapaamiseen. Tai meille sanottiin, että kyseessä oli ollut vain koe, jolla testattiin olimmeko todella valmiit lähtemään. Kerran saimme viime hetkellä tehtäväksemme ylipuhua neljännen henkilön - työtoverimme hänkin - tulemaan mukaamme. Oli jo myöhä, kun sitkeästi seisoimme hänen ovellaan ja yritimme kertoa tälle hämmentyneelle miehelle, että hänen täytyisi lähteä mukaamme tapaamaan Ufoa. Hän sanoi, että tällainen ei todellakaan ollut hänen heiniään ja kun valitimme, että hänen takiaan tapaamisesta ei nyt tullut mitään, hän suhtautui siihen erityisen tyynesti. Meidän oli pakko luovuttaa.

   Mutta joka kerran kun tapaaminen peruuntui, pettymystämme lievitettiin oikealla rohkaisevien lupausten ja sanojen ryöpyllä. Me näkisimme pian, pian - pian - "sisaremme ja veljemme taivaan avaruuksissa". Ja koko ajan minulle kirjoituksen kautta opetettiin, miten asiat toimivat tällä korkeammalla tasolla ja miten siellä elettiin, minne mekin kohta olisimme valmiit nostettavaksi. (4)

 

Venuksesta ja Marsista. Kun ovat kyseessä ufojen asuinsijat, on erikoista, että ne usein ovat ilmoittaneet olevansa aivan lähiplaneetoilta kuten Saturnuksesta, Venuksesta ja jopa Marsista. Ne ovat ilmoittaneet olevansa kotoisin näiltä lähiplaneetoilta, vaikka voisimme olettaa niiden olevan kauempaakin avaruudesta. Esim. Rolf Telanon kirjassa "Bolearis; tulemme avaruudesta", joka on kirjoitettu 1954, esitetään, että kirjoittaja on ollut yhteydessä "Venuksen päätemppelin ylipapittareen" ja että venuslaiset ovat vuosituhansien aikana tehneet useita vierailuja maan päälle auttaen maan asukkaita.

   Ongelmana edellisessä ajatuksessa vain on, että missä ovat Venuksen, Marsin ja näiden lähiplaneettojen asukkaiden avaruusalukset ja missä itse asukkaat? Kun viimeisten vuosien ja vuosikymmenien aikana on tehty kuvauksia lähiplaneetoista ja lähetetty niihin luotaimia, ei sieltä ole löydetty mitään elämää eikä liioin avaruusaluksia eli ufoja - nämä planeetat ovat päinvastoin näyttäneet autioilta. Mistä tämä johtuu, vai johtaako se meidät takaisin siihen ajatukseen, että jos ufot ovat olemassa ja ovat näiltä planeetoilta, ei kyse ainakaan voi olla aineellisista aluksista tai olennoista?

 

Ei eroteta. Jos mennään eteenpäin ajatuksessa, että ufot eivät ole todellisia avaruusaluksia, tulee se ilmi myös siinä, että henkilöt, jotka väittävät olevansa yhteydessä ufoihin ja astraalitason henkiolentoihin, eivät useinkaan itse erota, kumman kanssa ovat olleet tekemisissä. Vaikutukset ovat hyvin samankaltaiset. He eivät erota näitä kontaktoijia, koska kummatkin voivat pysytellä välillä näkyvillä tai näkymättömissä ja viestiäkin samalla tavalla. Seuraava Ultra-lehdessä ollut artikkeli "Kriisipalvelua tarvitaan rajatiedon alueella" on eräs esimerkki tästä. Se tuo hyvin esille sen, että välttämättä ufot eivät olekaan aineellisia aluksia, kuten on esitetty, vaan niiden olemassaoloon täytyy olla jokin muu selitys:

 

"... Muuten, omien ja muiden kokemusten pohjalla olen todennut, että monessa tapauksessa on hyvin vaikea erottaa, milloin kontaktoijina ovat olleet ufot ja milloin astraalitason henkiolennot. Molemmat ovat välistä näkyviä, välillä näkymättömiä. Viestit tulevat joskus sanoina, mutta myös impulsseina tajuntaan. Vaikutuksetkin ovat hyvin samankaltaiset..." (5)

 

Ufojen opetus. Kun on kyseessä ufojen opetus, voisimme olettaa, että se olisi kaukaakin ulkoavaruudesta. Merkillistä kuitenkin on, että ne opettavat aivan samoja oppeja kuin mitä maan päällä esiintyy, ja tuntuvat olevan hyvin tarkoin selvillä maan uskomusjärjestelmistä. Niiden opetukset muistuttavat itse asiassa hyvin paljon erään maailmanuskonnon, hindulaisuuden opetuksia. Samoin niiden opetus muistuttaa täysin henkioppaiden opetuksia - sellaisten, jotka puhuvat meedioiden kautta. Katsomme joitakin tällaisia yhtäläisyyksiä:

 

Toinen Kristus. Sekä ufoille että henkioppaille on tavallista, että ne voivat puhua Jeesuksesta Kristuksesta; ne voivat mainita hänet useaankin kertaan puheissaan.

   Se, mitä ne puhuvat, on kuitenkin aivan toista kuin mikä tulee esille evankeliumeista, joissa on kerrottu Jeesuksesta. Ufot ja henkioppaat eivät koskaan puhu kaikkein tärkeimmästä, eli siitä, miten on kadotus, miten Jeesus Kristus on ainoa Herra, miten vain hänen kauttaan voidaan pelastua (Apt 4:11,12) tai miten hän on ainoa tie iankaikkiseen elämään (Joh 14:6: Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.).

   Sen sijaan ne hyvin usein puhuvat "kosmisesta Kristuksesta", "Kristus-tietoisuuden" saavuttamisesta tai että Jeesus oli yksi valaistuneista mestareista, joita oli monta. Ne siten muuttavat koko sanoman ja väittävät Jeesusta ja hänen sanojaan valheeksi. Ne tekevät turhaksi kaikki ne asiat, joita hän opetti.

   Hyvä kysymys on, että miksi hyvinä esiintyvät ufot ja henget jatkuvasti vastustavat Jeesusta - jota yleensä maailmanlaajuisesti pidetään hyvänä - ja hänen opetuksiaan? Miksi ne kieltävät kadotuksen, josta Jeesus sanoi tulleensa ihmisiä pelastamaan (Joh 3:16,17), ja miksi ne lähes kaikessa opettavat juuri päinvastoin kuin hän opetti?

   Voimme kysyä, ovatko sittenkään kyseessä hyvät henget ja hyvät voimat, koska ne niin selvästi opettavat päinvastoin kuin Jeesus, jota yleisesti pidetään hyvänä? Vai ovatko kyseessä riivaajien opit, joista Paavali kirjoitti jo lähes 2000 vuotta sitten. Tämä mahdollisuus on syytä ottaa huomioon:

 

- (1 Tim 4:1) Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja

 

- (Gal 1:8) Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.

 

Hyvän kuvan ufojen opetuksesta antaa kirja "Borealis: tulemme avaruudesta". Siinä "Venuksen päätemppelin ylipapitar" esittää oppejaan myös Kristuksesta. Esko Halme, itsekin kirjailija, luki tätä teosta, josta alkoi hänen hengellinen etsintänsä. Hän kirjoitti asiasta kirjassaan "Operaatio uusi aika" (s. 22):

 

"Vaatimattomasti 'ylipapitar Borealis' itse totesi kuuluneensa siihen työryhmään, joka aikoinaan saattoi Kristuksen tähän maailmaan ja opasti Häntä tehtävässään.

   'Kun Kristus vaelsi maan päällä levittäen sanomaansa, suunnittelimme me työskentelevämme näkymättöminä hänen takanaan kootaksemme vastustamattomaksi joukoksi kaikki ne, jotka ottivat hänen sanomansa vastaan. Me aioimme nostaa loasta kokonaisen sivilisaation'...

   Erityisen haasteelliseksi koin seuraavat sanat, jotka koskevat Kristuksen asemaa: 'Oli paljon helpompaa korottaa sanansaattaja jumalaksi kuin yrittää ymmärtää sanomaa. Sitten voitiin palvoa häntä erilaisin rukouksin, virsin, rituaalein ja juhlamenoin. - - Mutta tekokristityt sivuuttavat yhä mieluummin kevyesti sanoman ja keskittyvät palvomaan sanoman tuojaa.'

   Nämä sanat olivat pommi, joka räjähti aivoissani. En suinkaan ollut uskovainen, mutta siitä huolimatta - tai juuri siksi - halusin ottaa asiasta selvän. Jos Borealis puhuu totta, niin kristillinen kirkko on pielessä ja raskaasti! Uusi uskonpuhdistus tarvittaisiin, ja Raamattukin olisi uusittava!

   Tästä alkoi hengellinen etsintäni, ja noin puolentoista vuoden kuluttua asia oli periaatteessa selvä: totuus löytyy Raamatusta ja Jeesuksesta. Koin todeksi Raamatun lupauksen: 'Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne', Jer 29:13. Jos taas 'etsii, etsii, vaan ei soisi löytävänsä', kuten verkonpaikkaaja, niin varmasti Jumalaa ei löydy."

 

Kaikki uskonnot yhtä. Ajatus uskontojen ykseydestä sekä opetus, että "kaikki tiet vievät perille", on tavallista hindulaisuudessa. Esim. Rabi Maharaj kertoo kirjassaan "Gurun kuolema", s. 45, tästä käsityksestä: "Kun luin Bhagavad-Gitasta, että jumala Krishna oli sanonut kaikkien teiden johtavan hänen luokseen, en ollut lainkaan tyytyväinen. Minun oli hyväksyttävä se, koska Gita opetti niin, mutta lohdutin itseäni sillä, että minun uskontoni oli paras tie. Naneen halu sekoittaa uskontoonsa kristinuskoa oli ainoa asia, jossa olimme eri mieltä, mutta siitä emme milloinkaan keskustelleet.”

   Kuitenkin ufojen opetus on samanlaista. Edellä mainittu "Venuksen päätemppelin ylipapitar" opettaa samalla tavalla. Sen synkretistiseen ja hindulaiseen opetukseen viittaa lainaus Esko Halmeen kirjasta:

 

Toisaalta Borealis opettaa, että kaikki uskonnot ovat pohjimmiltaan yhtä: 'Edellä olen usein viitannut Kristukseenne sekä kristinuskon Raamattuun. Olisin yhtä hyvin voinut viitata muihin suuriin uskontoihinne ja tehdä niistä lainauksia. Ne ovat kaikki samasta lähteestä ja me tunnemme ne kaikki hyvin'.

 

Jälleensyntyminen on yksi niistä asioista, jonka voimme usein löytää ufojen sekä henkioppaidenkin esityslistalta. Tämä itämaisten uskontojen, hindulaisuuden ja buddhalaisuuden, yksi perusopeista toistuu jatkuvasti niiden opetuksessa (Voimme huomata, miten avaruusolennot tuntuvat olevan varsin hyvin selvillä maan uskomusjärjestelmistä ja myös opettavat niitä.)

   Esim. Uri Gelleristä kertovassa kirjassa (Andrija Puharich: Uri Geller, elämä ja mysteeri, s. 314) voimme löytää tämän opetuksen. Siinä "Huuva"-niminen avaruusolento puhuu jälleensyntymisestä. Se vastaa kysymykseen "Mikä on sielu luonteeltaan?" seuraavalla tavalla (kursivointi lisätty):

 

"Se asustaa eri maailmoissa olemassaolonsa aikoina. Kun fyysinen ruumis kuolee, se siirtyy koko olemuksineen omaan maailmaansa. Siellä se jatkaa olemassaolonsa seuraavaa vaihetta. Se voi siirtyä avaruuden toisiin tiloihin tai jopa palata maahan fyysiseen ruumiiseen toiseksi olemassaolonsa eräksi - voi siis tapahtua se mitä ihmisolennot sanovat jälleensyntymiseksi. On korkeampia voimia jotka jakavat nämä olennot (sielut) ja päättävät minne niiden on mentävä. Kaiken elämän tarkoitus on siirtyä kohti Jumalaa. Kukaan ei kuitenkaan voi tuntea Jumalaa. Me voimme tuntea Jumalan vain saavuttamalla hänet ideana - ei fyysisesti."

 

Ihmisen jumaluus. Jos jatkamme niiden oppien tutkimista, jotka tulevat usein esiin henkioppaiden ja ufojen kautta, kuuluu tähän käsitys ihmisen ja kaiken jumaluudesta, joka sekin on yksi hindulaisuuden perusoppeja. Tätä oppia kuten jälleensyntymistä opetetaan toistuvasti eri puolilla maailmaa erilaisten ja toisistaan tietämättömien meedioiden ja ihmisille ilmestyvien ufojen kautta.

   Siten esim. Shirley Maclaine, joka on Uuden aikakauden liikkeen tunnustetuimpia johtajia ja on kirjoittanut kirjoja liikkeen toiminnoista, kertoo kirjoissaan useita esimerkkejä siitä, miten henget opettivat näitä kahta asiaa. Hän kertoo, miten hän meedioiden kautta toistuvasti törmäsi jälleensyntymiseen sekä kaiken ja ihmisen jumaluuteen, ja miten myös hänen "korkeampi rajoittamaton minänsä" puhui samoista asioista eli näistä hindulaisuuden peruspylväistä. On ymmärrettävää, että kun tunnettu filmitähti puhuu meille tällaisista asioista, herättää se varmasti monien kiinnostuksen, olivat kyseiset asiat sitten totta tai ei.

   Toisaalta ufotkin tuovat opetuksissaan esille panteistista käsitystä tai käsitystä ihmisen jumaluudesta. Voimme jälleen huomata, miten ne ovat hyvin tarkoin selvillä hindulaisista perususkomuksista, koska kaikki niiden opetukset tuntuvat pohjautuvan tähän uskontoon. Mm. Uri Gellerin elämästä (Andrija Puharich: Uri Geller, elämä ja mysteeri, s. 26) kertovassa kirjassa on eräs esimerkki tästä opetuksesta (kursivointi lisätty). Siinä sanotaan:

 

M: Me olemme paikalla mistä ensimmäiset profeetat olivat lähtöisin ja minne heidät taas kootaan. Ja heidät sijoitetaan paikkaan missä asustaa monien tähtisumujen planeetoilta tullutta väkeä; ja heistä on tuleva jumalia jotka luovat maailmoja loputtomiin. Ja te tulette näkemään heidät ja olette silloin pyhässä vuoressa joka on Linnunradan tähtisumussa ja metsässä, mihin maa sijoitetaan kun se ankkuroidaan ja missä on sille valmistettu uusi olinsija, ja niin tapahtuu maailman vapauttaminen. Ja siinä olevat kansat vapautetaan maan siteistä ja heidät toimitetaan toiseen paikkaan missä heidät sitten herätetään.

 

Moraalittomuus. Ufot ja meediot on usein saatu kiinni siitä, että ne kannattavat moraalittomuutta ja sitä hindulaista oppia, ettei ole eroa hyvän ja pahan välillä. Esim Rauni-Leena Luukanen-Kilden kirjassa "Tähtien lähettiläs" sanotaan, s.65: "Ei ole syyllistä eikä syytöntä. On vain vuorovaikutus syineen ja seurauksineen. Jokainen "uhri" on sielunsa tasolla antanut oman suostumuksensa itselleen tapahtuviin vastoinkäymisiin, jopa hengenmenetykseen!" Samoin tässä kirjassa melkeinpä kannatetaan kloonausta, s. 41: "Maapallon tiedemiehille kloonaus ei ole vielä mahdollista. Eräillä muilla planeetoilla se on jo rutiinia!

   Samasta asiasta puhuu seuraava lainaus. Siinä esiintyvä Ramtha-niminen henki, jota kanavoi yksi Amerikan kuuluisimmista Meedioista J.Z. Knight, on sanonut kokouksissa kuulijoille, että jokainen heistä on Jumala ja ettei mikään, mitä he tekevät ole pahaa, koska ihmisluonnossa ei ole hyvää ja pahaa. Pastori Texe Marrs, kirjan "Dark Secrets of the new age" (s. 95) kirjoittaja kertoo käynnistään tässä kokouksessa:

 

"Lippu Seattlen auditorioon maksoi 400 dollaria. Seitsemänsataa ihmistä oli ahtautunut saliin. He istuivat odottaen jännittyneinä, pulssi kohonneena, katse suunnattuna näyttämöön. Sitten Ramtha esiintyy. Hän puhuu ihmeellisiä sanoja. Hän kertoo kuulijoille, että jokainen heistä on Jumala ja että mikään, mitä he tekevät, ei ole pahaa, koska ihmisluonnossa ei ole hyvää eikä pahaa. Hän ivaa Jeesuksen opetuksia julistaen kyynisesti, että koska jokainen ihminen on Jumala, he eivät tarvitse ketään opettamaan itseään. Ramtha paljastaa myös, että 'Luciferin siemenessä ovat Jumala ja jumaluudet'." (6)

 

Se että ei tehdä eroa hyvän ja pahan välillä, saa meidät kuitenkin kysymään, mihin tällainen katsantokanta johtaa, jos sitä toteutetaan käytännössä? Eikö se johtaisi vain siihen, että ihminen voisi tehdä mitä tahansa toiselle? Hän voisi tappaa, varastaa tai tehdä huorin toisen puolison kanssa, eikä sillä olisi sen suurempaa merkitystä. Huomaamme, että jos tätä oppia toteutetaan käytännössä, ei se johda mihinkään hyvään, ainoastaan pahaan. Kuinka moni toivoisi omalle kohdalleen tällaisia asioita - asioita, jotka käytännössä toteutettuina johtaisivat vain kaaokseen ja kärsimykseen yhteiskunnassa? Tuskin opin kannattajatkaan itse ovat kyseisellä kannalla.

   Sinun joka uskot kyseiseen oppiin, tulisikin kysyä itseltäsi, mistä lähteestä se on. Sinun kannattaa ottaa huomioon varsinkin seuraavat Jeesuksen sanat, jotka hän aikanaan sanoi ja verrata niitä edelliseen Ramthan lausuntoon. On ilmeistä, että tällaiset opit ovat sielunvihollisesta eli perkeleestä kuten Jeesus siihen viittasi:

 

- (Joh 10:10) Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.

 

- (Joh 8:44,45) Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

45. Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden.

 

Globaalinen yhteys ja yksi johtaja. Kun Raamattu puhuu siitä, miten entiselle Rooman valtakunnan alueelle ilmestyy vielä 10-valtioliitto, jonka johtoon tulee antikristus eli laittomuuden ihminen (Ks! Dan 7:23-28, Ilm 17:12, 2 Tess 2:3-8), on mielenkiintoista, että humanoidit ja henget ovat puhuneet samasta asiasta. Sekä globaalinen yhteys, maailmanhallitus - jossa Euroopan yhdentymispyrkimykset nähdään tärkeänä osana - ja että olisi vain yksi johtaja tällä planeetalla, ovat niiden tavoitteita.

   Niinpä Rauni-Leena Luukanen toteaa Apu-lehden haastattelussa (36 / 1991, s. 64), että "Uuden maailman täyttää universaalinen uskonto, jonka nimi on rakkaus. Muut uskonnot kukistuvat samoin kuin poliittiset järjestelmät, sillä humanoidit haluavat yhdistää maailman."

   Samoin kun Rauni-Leena Luukaselta kysyttiin Ultra-lehden haastattelussa (7-8 / 1991) kysymystä "Mitä mieltä avaruusolennot ovat Euroopan yhdentymisestä?", hän vastasi siihen seuraavalla tavalla. Hän viittasi sekä maailman yhdentymiseen ja että olisi vain yksi johtaja tällä planeetalla - molemmat asioita, joista Raamattukin puhuu:

 

"Mielenkiintoinen kysymys, sillä Belgian ilmavoimien komentaja esitti kysymyksen, miksi juuri Belgiassa on viimeisten 18 kuukauden aikana ollut yhteensä yli 10 000 ufohavaintoa. Hänellä ei ollut siihen vastausta, mutta minä tiesin heti: 'Siksi, että Brysselistä tulee Euroopan pääkaupunki. Toisin sanoen osa maapalloa nyt yhtyy. Hehän pyrkivät nimenomaan siihen, että planeettamme kaikki kansat yhdentyisivät, rajat poistuisivat ja meille tulisi vain yksi johtaja tälle planeetalle. Tämä on alku siihen suuntaan." (Raamattu kutsuu ufologien odottamaa "yhtä johtajaa" nimellä antikristus. - S.T.:n kommentti). (7)

 

Ovatko ufot hyviä vai pahoja? Kun pohditaan ufojen olemusta, vetoaa moniin se, että ne olisivat hyväntahtoisia, meitä henkisesti edistyneempiä ja rauhantahtoisia ihmiskuntaa kohtaan. Ingerlise Provstgaard kuvaa, miten hänen "ufoseikkailuunsa" vaikutti juuri tämä piirre ja uskomus. Hän uskoi vilpittömästi tähän asiaan ja kertoo siitä kirjassaan "Kauko-ohjattu" (s. 8):

 

Sota, väkivalta ja tuho sellaisina kuin ne maan päällä koemme, olivat heidän mukaansa vain osoitus siitä, että emme olleet vielä kehittyneet niin korkealle kuin mihin meidät oli säädetty. Kerran hekin olivat eläneet samalla tavalla, mutta he olivat jo kauan sitten käsittäneet, että sellainen elämä oli järjetöntä ja alkukantaista. He olivat oppineet luopumaan kaikesta itsekkyydestä ja palvelemaan toisia ja koko maailmankaikkeutta. Siksi he olivat tulleet nyt myös maan päälle - Jumalan, Korkeimman lähettäminä - kertoakseen kokemuksistaan myös ihmisille. Opettaakseen maan asukkaat elämään rakkauden täyttämää, palvelevaa elämää, jossa sota ja hätä kuuluvat menneisyyteen.

   Miten halusinkaan sellaista maailmaa! Miten sydämestäni halusinkaan elämääni sisältöä. Miten kauniilta kaikki vaikutti, suunnitelmat, ajatukset ja jopa itse ilmaisutapa. Se oli kauneuden ja hyvyyden kyllästämää. Se meni suoraan vereen kuin hedelmäsokeri ja täytti minut ilolla ja kuplivalla energisyydellä. Koskaan aikaisemmin minusta ei ollut tuntunut näin hyvältä.

 

Mutta ovatko ufot hyviä ja hyväntahtoisia vai pyrkivätkö ne tuhoamaan ihmisten elämää? Jos sinä, joka uskot ufoihin, et ole tähän asti miettinyt tätä asiaa, kannattaa sinun nyt sitä miettiä seuraavien seikkojen valossa. Nämä seikat tuntuvat selvästi viittaavan siihen jo aiemmin esitettyyn ajatukseen, että ufot eivät ole avaruusaluksia vierailta taivaankappaleilta, vaan ne todellisuudessa ovat pahoja henkiolentoja, jotka voivat esiintyä humanoideina ja yrittävät nyt pettää meitä. Ne yrittävät pettää meitä ja tuhota elämämme kuten Jeesus sanoi perkeleestä (Joh 10:10, 8:45):

 

• Ne vastustavat Jeesusta Kristusta ja hänen opetuksiaan, ja väittävät esim. ettei kadotusta ole. Hyvä kysymys on, miksi hyvinä esiintyvät humanoidit vastustavat Jeesusta, jota yleensä maailmanlaajuisesti pidetään hyvänä?

 

• Vaikka humanoidit esiintyvät vieraiden planeettojen hyväntahtoisina asukkaina, on niiden opetus täysin sidottu hindulaisuuteen (jälleensyntyminen ja karma, "kaikki tiet vievät perille", ihmisen jumaluus ja ettei ole eroa hyvän ja pahan välillä.). Se ei poikkea siitä juuri paljoakaan. Kuitenkin Intia, jossa humanoidien oma uskonto, hindulaisuus, on vaikuttanut jo vuosisatojen ajan, on kurjuuden, nälän ja köyhyyden kyllästämä. Siellä näitä oppeja sekä lehmien palvontaa pyhinä eläiminä - niihin ei saa koskea eikä niitä saa hyödyntää - on opetettu jo vuosisatojen ajan, ja juuri se lienee suurin syy tämän kauniin maan ongelmiin ja kurjuuteen. Mistä tämä johtuu?

   Rabi Maharaj, entinen hinduguru, joka itsekin oli saman opin lumoissa, selostaa asiaa kirjassaan "Gurun kuolema" (s. 190):

 

"Sydämeeni koski, kun katsoin Intian kärsiviä kansanjoukkoja. Ihmettelin, miksi länsimaiden ihmiset etsivät hengellistä tietoa Intiasta. Kokemuksesta tiesin, että hinduismi, sen fatalistinen usko karmaan, reinkarnaatioon ja vääriin jumaliin, oli Intian ongelmien perimmäinen syy. Oli länsimaisten ihmisten sokeutta kääntyä etsimään valaistusta idän mystiikasta! Siinä ei ollut muuta kuin pimeyttä, ja Intian ahdinko todisti selvääkin selvemmin, miten syvää tämä pimeys oli. Semmoinen valtava petos saattoi olla peräisin vain siitä samasta pirullisen älykkäästä lähteestä, joka myös ajaa miljoonat ihmiset tuhoamaan itsensä huumeiden näennäisparatiisin takia."

 

• Niiden lupaukset eivät usein pidä paikkaansa kuten Ingerlise Provstgaard kertoi omista ufokokemuksistaan. Yleensä okkulttisista lähteistä tulevalle tiedolle on ominaista sen ristiriitaisuus. Vaikka viestit voivat olla hyvin täsmällisiä, niin ettei kyse voi olla sattumasta, voivat ne olla myös ristiriitaisia ja virheellisiä niin, että luvatut asiat eivät toteudu. Aina jos huomaamme mukana olevan yhdenkin ristiriitaisuuden tai jokin luvattu asia ei toteudu, on syytä epäillä, ettei ole kyse Jumalan hengen toiminnasta.

 

• Se, että ufot ovat ilmoittaneet olleensa aivan lähiplaneetoilta kuten Venuksesta ja Marsista (näin varsinkin vanhemmissa ufokohtaamisissa), on viittaus siihen, ettei kyse ole todellisista avaruusaluksista. Jos ne todella ovat näiltä planeetoilta, on niiden oltava näkymättömiä. Saman asian puolesta puhuu myös se tosiasia, etteivät monet ufokontaktihenkilötkään aina pidä ufoja mekaanisina aluksina.

 

• Eräs asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on se, miten ihmiset ovat olleet yhteydessä ufojen kanssa. Sillä kun passiivinen ja pitkäaikainen mietiskely kuuluu osana monien meedioiden toimintaan, on tämä yhteistä myös monille ufokokemuksille. Hyvin tavallista on, että ufokontaktihenkilöt ovat saattaneet mielensä passiiviseksi joko mietiskelyn tai jonkun muun tavan kautta ja se on sitten mahdollistanut heidän kokemuksensa - kokemuksensa, jotka useimmissa tapauksissa lienevät vain sisäisiä näkyjä.

   Mielenkiintoista on lisäksi se, että ufo- ja okkulttiset kokemukset liittyvät usein yhteen; niitä kokevat samat henkilöt. Samoilla henkilöillä on voinut esiintyä ennestään kyseisiä ilmiöitä (he ovat jo aiemmin saattaneet harrastaa okkulttisia asioita) tai sitten he ovat kokeneet lisääntyvää parapsykologista herkkyyttä vasta ufokontaktinsa jälkeen. Transsiin vaipuminen, automaattikirjoitus tai -puhe, ruumiistapoistumiskokemukset, poltergeist- ja materialisaatioilmiöt ovat voineet seurata ufokokemusta tai sitten edeltää sitä. Usein näitä kaikkia asioita on kuitenkin edeltänyt mielen saattaminen passiiviseksi, jota yleensä on pidetty tärkeänä edellytyksenä sille, että pahat henget voivat toimia:

 

Olemme jo todenneet, että harjoittamalla intialaista uskontoa ihmiset ovat saaneet yhteyden avaruusolentoihin. Hannan kokemusten perusteella voimme esittää ufouskovaisille uuden kysymyksen: Jos humanoidit tulevat todella avaruudesta tarkoituksenaan pelastaa ihmiskunta, miksi ne käyttävät yhteydenpitovälineenä huumaavia lääkkeitä? Heidän kehityksensähän piti olla aivan eri tasolla kuin meidän primitiivisten ihmisten. Eivätkö he siinä tapauksessa voi kehittää jotain muuta kuin orjuuttavat lääkkeet? Hannan ystävä ei ole ottanut vastaan Pelastajaa, ja hän onkin mennyt niin sekaisin, että hänen kanssaan ei pysty enää järkevästi keskustelemaan.

   Kontakteja humanoideihin on myös todistettu hypnoosin avulla. Ufoja havainneita, ajanmenetyksen ja muita outoja ilmiöitä kokeneita on hypnotisoitu, jonka perusteella on saatu selville, että uhrit olisivatkin joutuneet avaruusolentojen sieppaamiksi... Meditaatiolla, huumaavilla lääkkeillä ja hypnoosilla näyttää siis olevan ainakin yksi yhteinen piirre: ne saavat aikaan kontakteja avaruusolentoihin. Tuo yhteinen piirre saattaa mielestäni nykyään arvossapidetyn terapiamuodon hypnoosin hyvin epäilyttävään valoon. (8)

 

• Jos tutkimme ufojen hyväntahtoisuutta ihmisiä kohtaan, on kyllä totta, että jotkut ovat voineet kokea jopa fyysisen parantumisen.

   Kuitenkin myöhemmässä vaiheessa on seurausten todettu olevan negatiivisia ja muistuttavan paljolti sitä, mitä ihmiset yleisesti kokevat okkultismin parissa. Tässä mielessä monet ufoelokuvat antavat "rakastavista" avaruusolennoista aivan väärän kuvan. Yhteisiä seurauksia sekä ufokokemusten että okkultismin alueella voivat olla harha-aistimukset, painajaiset, fyysiset vammat, mielenvikaisuus, henkiolennon valtaan joutuminen ja eräät muut seuraukset. Ne on ottanut esille John Keel, yksi tunnetuimpia UFO-asiantuntijoita, eräässä kirjassaan:

 

"Puuhastelu ufojen parissa voi olla yhtä vaarallista kuin mustan magiankin... Seurauksena voi olla vainoharhaista skitsofreniaa, demonomaniaa, jopa itsemurha." (9)

 

John Keel jatkaa selostustaan tavallisista seurauksista UFO-kontaktihenkilöiden elämässä:

 

"Olen avuttomana katsellut, kun UFO-kontaktihenkilöt vajosivat toivottomaan persoonallisuuden rappiotilaan ja tulivat mielenvikaisiksi tai jopa tekivät itsemurhan."

 

Samasta asiasta jatkaa Bob Larson kirjassaan "UFO" (s. 81,210,211). Hän kuvaa ufokontaktihenkilöiden ongelmia ja kirjoittaa, ettei ollut tavannut yhtään henkilöä, joka olisi pitänyt ufokokemuksiaan pitemmän päälle positiivisina. Avaruusolennot eivät tarjonneet heille mielenrauhaa:

 

"Sadoissa tutkimissani kertomuksissa ja henkilöhaastatteluissa yksikään uhri ei ole ilmaissut, että hänen kohtaamisessaan avaruusolentojen kanssa olisi ollut mitään lohdullista. Avaruusolennot eivät tarjoa mielenrauhaa. Sen sijaan psykiatrit, jotka ovat tutkineet siepattuja, kertovat useimpien kohtaamisten johtavan vakaviin traumoihin, joista seuraa ahdistavia painajaisia ja pelottavia muistitakautumia. Tämä alkuperäinen pelkoreaktio yleensä väistyy alistuneisuuden tieltä, kun ihminen alistuu siihen, että hän on välittäjä, jonka kautta yliluonnollinen tieto kulkee. Nämä ihmiset tuntevat itsensä ohjailluiksi roboteiksi, joilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin totella vielä korkeammalle kehittyneitä olentoja.

   Elleivät yhteyshenkilöt ole kokonaan olentojen vallassa, he ainakin tuntevat näiden hallitsevan heitä siinä määrin, ettei heillä ole enää minkäänlaista omaa elämää. Jokainen päätös heidän elämässään on sidoksissa korkeampiin olentoihin. Jos nämä viestintuojat todella tarkoittavat hyvää ja ovat henkisesti niin korkealla tasolla kuin he yleensä väittävät, niin miksei heidän läheisyytensä tunnu lohdullisemmalta?"

 

"Huomatkaa, kuinka yhtäpitävä Annin kuvaus siitä, kuinka hän tutustui ajatukseen kommunikaatiosta avaruusolentojen kanssa, on muiden tästä kirjasta lukemienne kertomusten kanssa. Olen tutkinut satoja sieppaustarinoita ja kertomuksia kohtaamisista avaruusolentojen kanssa ja melkein kaikissa tapauksissa uhrit olivat peloissaan ja kauhuissaan.

   Seuraava tunnereaktio on, että ihminen tuntee vieraan olennon hallitsevan häntä täydellisesti. Näin oli Anninkin tapauksessa. Yhteyshenkilön elämän päämäärät alistetaan avaruusolennon määräysvaltaan ja hän saattaa päättää Annin tavoin ryhtyä avaruusolentojen viestien välikappaleeksi."

 

Sinä voit vapautua!

 

- (1 Joh 4:1-3) Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.

2. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;

3. ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.

 

Yllä olevissa Raamatun jakeissa meitä kehotetaan koettelemaan henget, ovatko ne Jumalasta, koska kaikki henget eivät sitä ole. Näistä jakeista käy myös selville, että jos henki ei tunnusta Jeesusta Kristusta, joka on lihaksi tullut, se henki ei ole Jumalasta.

   Niinpä sinä, joka kärsit ufoilmestyksistä tai muista yliluonnollisista asioista, voit koetella näitä asioita. (Voit esim. sanoa: "Onko Jeesus lihaksi tullut Kristus =Messias, joka on Jumala, kaikkivaltias, joka kuoli ristillä ja kolmantena päivänä nousi haudasta ja istuu nyt Isän Jumalan oikealla puolella, niin onko juuri tämä Jeesus Kristus niiden oma Herra?") Tulet silloin hyvin pian huomaamaan, että ne yleensä kieltävät sen, vaikenevat tai antavat muuten epämääräisen vastauksen. Vain Jumalan enkelit ja Pyhä Henki antavat selvän myönteisen vastauksen.

   Toisaalta, jos sinä haluat vapautua näistä asioista, onnistuu se varmasti. Siihen liittyy mm. seuraavia puolia:

 

Luovuta elämäsi Jeesukselle Kristukselle! Tärkein asia, mitä voit tehdä, on se, että luovutat elämäsi Jeesukselle Kristukselle ja käännyt hänen puoleensa (Matt 11:28: Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.). Silloin saat lahjaksi iankaikkisen elämän ja pelastut kadotuksesta. Hän odottaa, että saa astua sinun elämääsi, mutta sinun on itse "avattava ovi" hänelle (voit yksinkertaisesti sanoa: "Herra, Jeesus, tule elämääni!) ja tahdottava seurata häntä:

 

- (Ilm 3:20) Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.

 

Sentähden jos olet vastaanottanut hänet elämääsi, on sinulla silloin Jumalan lapseus ja iankaikkinen elämä. Sinulla on tämä elämä huolimatta siitä, miltä sinusta tällä hetkellä tuntuu. Älä vain perusta pelastusvarmuuttasi omiin vaihteleviin tunteisiisi, vaan Raamatun sanaan ja Jeesukseen Kristukseen, koska eihän laivan ankkuriakaan heitetä koskaan laivan sisään vaan aina sen ulkopuolelle.

 

- (Joh 1:12) Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,

 

- (1 Joh 5:11-13) Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassansa.

12. Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää.

13. Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä.

 

Tunnusta syntisi! Yksi vaihe vapautumisessa on niiden ovien sulkeminen, joiden kautta sielunvihollinen on päässyt vaikuttamaan elämääsi. Se tapahtuu yksinkertaisesti syntien tunnustamisen kautta; eli voit tunnustaa ne mieleesi tulevat synnit, joita muistat (esim. 5 Moos:18:10-12 käsittelee tavallisia okkultismin syntejä). Näin tehden suljet oven, jonka aiemmin olet avannut sielunviholliselle.

                                                             

Vihollisen vastustaminen. Yksi asia, mikä sinun ehkä myös täytyy tehdä, on vihollisen vastustaminen. Jos olet antanut sielunviholliselle sijaa elämässäsi harjoittamalla esim. passiivista mietiskelyä tai muita okkulttisia asioita, voi tämä asia olla tarpeen:

 

- (Ef 6:13) Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.

 

- (Jaak 4:7) Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee.

 

- (1 Piet 5:6-9) Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallansa teidät korottaisi,

7. ja "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen."

8. Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.

9. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää.

 

 

 

Viittaukset:

 

1. Skepsis ry: Paholaisen asianajaja (1989), s. 184

2. Mark Albrechtin ja Brooks Alexnderin artikkeli: "UFOs: Is Science Fiction Coming True" Spiritual Counterfeits Journal (elokuu 1977), 12-23.

3. Gary Kinnaman: "Valon ja varjon enkelit", s. 117

4. Ingerlise Provstgaard: Kauko-ohjattu, s. 11,12

5. Ultra 12 / 1993, Rita Castren

6. Sit. kirjasta "Matkalla utopiaan", Paavo Hiltunen, s. 177

7. Sit. kirjasta "UFO", Bob Larson, s. 233 - suomenkielinen laitos

8. Pekka Lahtinen: Ufojen arvoitus ratkeaa, s. 120-122

9. John R. Keel: "UFOs: operation Trojan horse", s. 220. Sit. kuitenkin kirjasta "Rajan taakse ja takaisin", Maurice Rawlings, s. 203

 

Lisää aiheesta:

Meediot, kanavointi, kummitusilmiöt, automaattikirjoitus. Lue, miksi ei kannata uskoa, että voimat näiden ilmiöiden takana ovat hyviä, vaan että kyseessä on petos

 

 

Wicca ja noituus. Mistä asioista wicca-kultti koostuu ja mikä voima siinä vaikuttaa? Wiccan jäsenet ja noidat eivät ota petoksen mahdollisuutta huomioon

 

 

Saatananpalvonta, satanismi, Musta Raamattu ja black metal-musiikki kiehtovat monia, mutta ovat osa laajasta petoksesta ja valheesta ihmisiä kohtaan

 

Mikä voima vaikuttaa eri hoitomuotojen takana, kuten henkiparannus, energiaparannus, reiki ja akupunktio? Ovatko kyseessä neutraalit voimat vai valhehenget?

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Jeesus on

tie ja totuus

 ja elämä

 

 

  

 

Tartu kiinni iankaikkiseen elämään!

 

Lisää aiheesta:

Meediot, kanavointi, kummitusilmiöt, automaattikirjoitus. Lue, miksi ei kannata uskoa, että voimat näiden ilmiöiden takana ovat hyviä, vaan että kyseessä on petos

 

 

Wicca ja noituus. Mistä asioista wicca-kultti koostuu ja mikä voima siinä vaikuttaa? Wiccan jäsenet ja noidat eivät ota petoksen mahdollisuutta huomioon

 

 

Saatananpalvonta, satanismi, Musta Raamattu ja black metal-musiikki kiehtovat monia, mutta ovat osa laajasta petoksesta ja valheesta ihmisiä kohtaan

 

Mikä voima vaikuttaa eri hoitomuotojen takana, kuten henkiparannus, energiaparannus, reiki ja akupunktio? Ovatko kyseessä neutraalit voimat vai valhehenget?