Etusivulle

Jarin kirjoituksia

 


 


Tartu kiinni
iankaikkiseen elämään!Jeesus on tie ja
totuus ja elämä


 

RAAMATTU JA HISTORIA

 

 

Esipuhe

 

Saamme usein kuulla ja lukea, miten jotkut tutkijat epäilevät Raamatussa mainittujen tapahtumien historiallisuutta. Varsinkin alkukertomukset eli syntiinlankeemus, veden-paisumus ja Baabelin torni sekä evankeliumeissa esiintyvät ihmeet ovat sellaisia asioita, joita tutkijat pitävät epäluotet-tavina. He saattavat pitää niitä vain taruina muiden joukossa, eikä niitä siksi kannata heidän mielestään ottaa vakavasti.

   Aiomme seuraavilla riveillä lähteä tutkimaan tätä vaikeaa asiaa monien esimerkkien kautta. Kirjoitus on tähdätty nimenomaan sellaisille henkilöille, jotka haluavat vilpittömästi päästä selville tästä alueesta ja jotka kamppailevat asian kanssa. Se on tarkoitettu sellaisille henkilöille, jotka haluavat tietää siitä, ovatko Raamatussa mainitut tapahtumat todella historiallisia ja paikkansapitäviä.

   Kirjoituksessa tuomme paljon esille arkeologisia löytöjä, koska ne ovat usein todistaneet Raamatun tapahtumien puolesta. Ne ovat useaan kertaan vahvistaneet sellaisia asioita, joista on ennestään ollut tietoa vain Raamatun sivuilla:

 

"Yleensä arkeologinen tutkimus on kuitenkin epäilemättä lisännyt luottamusta Raamatun totuudenmukaisuuteen. Useampi kuin yksi arkeologi on huomannut kunnioituksensa Raamattua kohtaan kasvaneen Palestiinassa suoritettujen kaivausten myötä (1). Arkeologia on monissa tapauksissa osoittanut vääräksi nykyaikaisten kriitikkojen käsityksiä. On osoittautunut monissa tapauksissa, että nämä käsitykset ovat perustuneet väärille olettamuksille ja epätodellisille, tekaistuille kaavailuille historian kulusta. Tätä arkeologian aitoa apua ei ole syytä väheksyä." (2)

 

"On tärkeää ymmärtää, että arkeologisista kaivauksista on saatu suuri määrä todisteita, jotka osoittavat täysin selvästi, ettei Raamattu ole hurskasta väärentelyä. Tähän mennessä yhtäkään Raamatun historiallista kohtaa ei ole voitu todistaa vääräksi niiden todisteiden perusteella, joita on saatu arkeologisista tutkimuksista." (3)

 

 

LUKU 1 - Kansojen alkuhistoria
LUKU 2 - Ensimmäisen Mooseksen kirjan muita tapahtumia ja henkilöitä

LUKU 3 - Erämaavaellus
LUKU 4 - Raamatun kaupunkeja ja paikkoja
LUKU 5 - Raamatun henkilöitä Vanhan testamentin puolella
LUKU 6 - Johannes Kastaja ja Jeesus
LUKU 7 - Pietari ja Paavali
LUKU 8 - Uuden testamentin muita henkilöitä

LUKU 9 - Uuden testamentin tapahtumia, asioita ja kaupunkeja/viittaukset ja lähdekirjallisuus

 

Linkki: Raamattu on totta

 

 

 

 

 

 

 

 
shopify analytics ecommerce