Etusivulle

Jarin kirjoituksia

 


 


Tartu kiinni
iankaikkiseen elämään!Jeesus on tie ja
totuus ja elämä


 

VOIKO RAAMATTUKRITIIKKIIN LUOTTAA?

 

 

Esipuhe

 

Tässä kirjoituksessa aiomme tutkia Raamatun luotettavuutta varsinkin evankeliumien suhteen. Monille nämä asiat voivat olla ongelmallisia ja he voivat menettää uskonsa saman takia. Monien tutkijoiden lausunnot, joissa he saattavat epäillä Raamatun historiallisuutta, tai joissa he saattavat sanoa, että "Ihmeitä ei todellisuudessa ole tapahtunut", voivat vaikuttaa ihmisten mieliin. He saattavat sanoa, miten Raamattu ei ole luotettava niissä asioissa, joista se kertoo.

   Tällaiset lausunnot eivät ole kuitenkaan mitään uutta. Niitä on esitetty jo lähes kahdensadan vuoden ajan. Itse asiassa on mielenkiintoista todeta, että samanaikaisesti kuin Darwinin evoluutioteoria ja jääkausiteoria tulivat ihmisten tietoisuuteen, alkoi myös ns. korkeampi raamattukritiikki voittaa alaa. Esiin alkoi tulla tutkijoita, jotka alkoivat asettaa kyseenalaiseksi Jeesuksen elämään ja Raamatun tapahtumiin liittyviä merkintöjä. He ehkä ajattelivat, että jos luominen ja vedenpaisumus eivät ole totta edellisten teorioiden valossa, niin mitä syytä on uskoa Jeesuksestakaan mainittuihin tietoihin. Siten ei varmastikaan ole mikään sattuma, että nämä kolme asiaa tulivat esille lähes samanaikaisesti.

   Joka tapauksessa on hyvä perehtyä tähän alueeseen. Tarkoitus on auttaa niitä ihmisiä, jotka haluavat päästä selville siitä, ja kuinka järkevää on luottaa evankeliumeissa mainittuihin tapahtumiin. Jos itse kamppailet asian kanssa, on sinun syytä lukea seuraavat rivit.

 

 

LUKU 1 - Evankeliumit koetuksella
LUKU 2 - "Opetuslapset kirjoittivat"
LUKU 3 - Onko Raamatun teksti pysynyt samana?
LUKU 4 - Ajoitus
LUKU 5 - Arvailun tielle
LUKU 6 - Uuden testamentin nykyiset kirjat

LUKU 7 - Jeesuksen ylösnousemus
LUKU 8 - Mitä sinun on tehtävä?

 

Linkki: Raamattu on Jumalan sanaa

 

 

 
shopify analytics ecommerce