Etusivulle    Kirjoituksia    Sää    Kartat    Webkamerat    Webkamerat2    Yleistieto    Tärkeää

 
 

Ruoka ja terveys

Kolme "myrkkyä"

Tavallisimpien sairauksien hoito ja ruokavalio

Korkea verenpaine

Diabetes

Alzheimerin tauti, dementia, sappikivet, halvaukset,  kuoliot ja monet silmäsairaudet

Ummetus

Syöpä

Osteoporoosi

Tulehdukset ja kivut

Astma

Syitä sairauksiin

Liikunta

Ruoan vaikutus mielialaan 


 

Ruoka ja terveys

 

Kun etsitään parantumista, on hyvä huomioida ravinnon merkitys terveydelle. Kun ihminen syö elämänsä aikana jopa 60 000 - 90 000 kiloa ruokaa, ei ole aivan sama, mitä hän pistää suuhunsa. Jos hän syö vuosikausia ravintoa, joka ei ole hyödyksi keholle ja on haitallista, on selvä, että tämä jossain vaiheessa - ehkä vuosikymmeniä myöhemmin - voi tulla ilmi sairauksina ja monina vaivoina.

   Varsinkin länsimaissa ovat tyypillisiä ns. elintasosairaudet, jotka aiemmin olivat harvinaisia, ja jotka liittyvät ravinnon sisältöön tai sen liian suureen määrään. Ne saavat alkunsa vääristä ruokailutottumuksista, joita nyky-yhteiskunnassa esiintyy.

   Saattaa käydä myös päinvastoin. Joissakin tapauksissa ruokavalion muutos järkevämpään suuntaan voi tuoda jopa parantumisen ja helpotuksen moniin vaivoihin. Ne saattavat kadota pelkästään toisenlaisella ruokavaliolla:

 

Jumala paransi heinänuhani vuonna 1970, yli kolmenkymmenenviiden vuoden kärsimyksen jälkeen. Hän paransi minut yliluonnollisesti, mutta minua vaivasi edelleen poskiontelon tulehdus. Joskus vuoden 1977 aikana se tuli niin pahaksi, että jouduin syömään kolme tablettia päivässä ja lisäksi minulle annettiin pistos noin joka kolmas tai neljäs viikko tulehduksen lopettamiseksi. Kun tätä oli kestänyt noin vuoden ja kun me molemmat olimme rukoilleet parantumista päivästä toiseen, minä sanoin lopulta: "Jumala, ole kiltti ja näytä minulle, kuinka minä pääsen eroon tästä!"

   Pian tämän jälkeen meidät kutsuttiin lounaalle erääseen floridalaiseen lääkäriperheeseen. Aterian aikana lääkärin vaimo sanoi: "Olen pahoillani, etten voi tarjota teille kahvia tai teetä. Me kaikki kärsimme poskiontelon tulehduksista ja siksi lopetimme kahvin ja teen juonnin ja aloimme juoda tuoremehuja. Koko perhe pääsi eroon poskiontelon tulehduksista vajaassa kuukaudessa."

   Minä sanoin: "Kiitos, Jeesus!"

   Minäkin lakkasin juomasta kahvia ja teetä ja aloin juoda niin paljon appelsiini- ja omenatuoremehua kuin sisukseni sietivät. Poskiontelon tulehdus parantui muutamassa viikossa! (1)