Nature


Main page | Jari's writings | Other languages

This is a machine translation made by Google Translate and has not been checked. There may be errors in the text.

   On the right, there are more links to translations made by Google Translate.

   In addition, you can read other articles in your own language when you go to my English website (Jari's writings), select an article there and transfer its web address to Google Translate (https://translate.google.com/?sl=en&tl=fi&op=websites).

                                                            

 

 

TV-műsor "Dinosaur Apokalipszis"

 

 

Olvassa el, hogyan utal a világi tévéműsor a nagy szökőárra, amely a dinoszauruszok elpusztításával történt, ami egyértelműen a Bibliában említett özönvíz.

                                                           

Véletlenül láttam a tévében egy kétrészes műsort Dinosaur Apocalypse címmel (Dinosaur Apocalypset., BBC/PBS/France Télévisions, Iso-Britannia, 2022.). Felhozta azt az általános hiedelmet, hogy a dinoszauruszok körülbelül 65 millió évvel ezelőtt, az úgynevezett kréta időszak végén haltak ki a kihalásban. Ennek oka egy aszteroida volt, amely a földet érte, és a dinoszauruszok pusztulását okozta.

     Mi jutott eszedbe erről a programról? Egyetértek azzal, hogy a dinoszauruszok, mint a többi élet, a pusztulásnak néztek szembe, de a datálás és a pusztulás oka nem érthető.

    Először is, a dinoszauruszok jelenléte a földön. Tényleg több mint 65 millió évvel ezelőtt éltek? Ezt a témát itt nem tárgyalom tovább, mivel más írásaimban is kitértem rá. Csak annyit mondok le, hogy a dinoszaurusz-kövületeken nincs semmi olyan jelölés, vagy címkék, amelyek akkoriban éltek. Ehelyett a kövületekben talált lágy szövetek, radiokarbon, DNS és vérsejtek erősen arra utalnak, hogy legfeljebb néhány ezer év telt el földi jelenlétük óta. Ezek a kövületekben található dolgok a közelmúltbeli kihalásuk bizonyítékai, nem pedig az évmilliókkal ezelőtt bekövetkezett kihalás.

    Emellett a kutatók jól tennék, ha figyelembe vennék azt a tényt, hogy sok hagyományos történet többször is hivatkozik a sárkányokra, amelyek nagyon hasonlítanak a dinoszauruszokra. Vannak, akik azt mondják, hogy csak mitikus lények voltak, de valójában a sárkányábrázolások a legtöbb népnél gyakoriak voltak, ahogy a következő idézet is mutatja. Ez minden bizonnyal a kihalt állatokról van szó, amelyek létezését a korai emberek csak néhány évezreddel ezelőtt tudták bizonyítani. A dinoszaurusz kifejezést csak az 1800-as években alkotta meg Richard Owen.

 

A legendákban szereplő sárkányok furcsa módon olyanok, mint a múltban élt valódi állatok. Hasonlítanak a nagy hüllőkre (dinoszauruszokra), amelyek már jóval azelőtt uralkodtak a földön, hogy az ember feltehetően megjelent volna. A sárkányokat általában rossznak és pusztítónak tartották. Minden nemzet hivatkozott rájuk mitológiájában. ( The World Book Encyclopedia, 5. évf., 1973, 265. o.)

 

Mi a helyzet a dinoszauruszok kihalásának okával? A pusztítás okát a program egy aszteroidaként mutatta be, amely több mint 65 millió évvel ezelőtt csapódott le a Földre. A műsorban azonban elismerték, hogy "senki sem talált dinoszaurusz-kövületet, amely bizonyítaná, hogy az ütközés következtében haltak meg". Más szóval, a földre zuhanó aszteroida rossz magyarázat a dinoszauruszok kihalására.

    Ehelyett a program egy sokkal ésszerűbb magyarázattal állt elő a dinoszauruszok pusztulására: a vízzel. A műsorban sokszor elhangzott és szóba került, hogy egy nagy szökőár okozta volna a dinoszauruszok pusztulását a Hell Creek környékén. Íme néhány idézet a programból:

 

Itt van a Hell Creek formáció édesvízi környezete. A neonvörös és zöld árnyalatokban izzó szilánk egy spirál alakú tengeri állat, egy ammonit héjából származik. Ez a tengeri élőlény édesvízi környezetbe került, ahová nem tartozik. Hogy az ammoniták hogyan kerültek ide, rejtély.

 

A kőzetréteg ezért porózus és körülbelül egy méter vastag. Ez és más szokatlan tulajdonságok Robert véleménye szerint rendkívüli eseményre utalnak. Talán árvíz vagy sárlavina történt itt, ami egy pillanat alatt mindent maga alá temetett.

 

Minél gyorsabban temetik el az állatot, vagy akár az eltemetés okozza is a halálát, annál kedvezőbbek a kövületesedés feltételei. … az állatok 99,9%-a nem fosszilisizálódik

 

A pteroszauruszok szaporodási módja egyértelműen sikeres volt. Azt sugallja, hogy az élet normális volt, amíg egy aszteroida becsapódása mindent szörnyű módon megváltoztatott.

 

Sétáltak ezek az állatok a tengerben? Inni akartak a puha töltésről.

    A Robert által talált kövületek száma arra utal, hogy Tanisban még a kréta időszak végén is nyüzsgött az élet.

 

Robert csapata a vezetések vonzó láncolatát követi. Az első nyom a halak kövületei, amelyek tömeges kihaláson mentek keresztül.

 

Itt a fa. Ezzel szemben a hal tetemét szorosan összenyomták.

 

Itt-ott van néhány kövület. Itt van egy és mellette egy másik tokhal, amely errefelé néz. A tavi tokhal alatt egy másik tokhal található. Teste a fa törzse alá kerül, és a másik oldalon jelenik meg.

    A kőzetréteg ezért porózus és körülbelül egy méter vastag. Ez és más szokatlan tulajdonságok Robert véleménye szerint rendkívüli eseményre utalnak. Talán árvíz vagy sárlavina történt itt, ami egy pillanat alatt mindent maga alá temetett.

 

Robert elmélete szerint a fatörzsek lemaradásába fogott és a gömbökkel körülvett halak valamiféle árvízben elpusztultak, és gyorsan eltemették őket az üledékben. Ezért őrizték meg olyan jól. Mi okozta a szökőárt? Az egyik hipotézis szerint a tengerbe csapódó aszteroida okozott cunamit. Most egy teljesen más típusú cunamiról beszélünk. Sokkal magasabb és nagyobb volt, mint a mai cunamik. ... Magassága legalább egy kilométer volt.

 

Lehetséges, hogy szökőár okozta a Tanisban látott rétegződést?

 

Úgy gondolom, hogy a programok kutatói jó úton jártak. A víz valóban részt vett a dinoszauruszok elpusztításában. Ez nem csak a programban szereplő Hell Creek környékén volt így, hanem mindenhol máshol is. A Hell Creek csak az egyik hely, ahol dinoszauruszokat találtak, mivel ezeknek az állatoknak a maradványait az egész világon megtalálták. Valójában ezeknek az állatoknak a kövületei, akárcsak más állatok kövületei, nem is léteznének, ha az iszapcsuszamlások nem temetik volna el ezeket az állatokat gyorsan a sárba. Csak így magyarázható minden olyan kövület eredete, amelyek képződését ma már alig figyelik meg. A programban azt is elismerték, hogy a kövületek előállítása ritka esemény: ”Minél gyorsabban temetik el az állatot, vagy akár az eltemetés okozza is a halálát, annál kedvezőbbek a kövületesedés feltételei. … az állatok 99,9%-a nem kövül meg.”

   Másodszor, a program azt mondta, hogy a tengeri állatok, például az ammoniták és a halak ugyanabban a rétegben találhatók, mint a fák és a dinoszauruszok. Hogyan lehetséges ez? Hogyan fordulhatnak elő tengeri állatok, szárazföldi állatok és fák egy rétegben? Az egyetlen magyarázat az, hogy egy nagy szökőár okozta ezt a jelenséget, ahogy azt a program bemutatja. A program még azt is közölte a cunami méretével kapcsolatban, hogy "a magassága legalább egy kilométer volt".

    Mit akarok mondani az előzővel? Ha nagy szökőárról beszélünk, miért nem beszélhetünk közvetlenül a Bibliában a pusztítás okaként említett özönvízről? Ez a legvalószínűbb oka a dinoszauruszok és más fajok pusztulásának. Ezt érdemes megfontolni, hiszen több száz korai árvízbeszámolót találtak, amint azt a következő idézetek mutatják:

 

Körülbelül 500 olyan kultúra – köztük Görögország, Kína, Peru és Észak-Amerika őslakosai – ismert a világon, ahol a legendák és mítoszok leírják a törzs történetét megváltoztató hatalmas árvíz lenyűgöző történetét. Sok történetben csak kevesen élték túl az árvizet, akárcsak Noé esetében. A népek közül sokan úgy vélték, hogy az özönvíz istenek okozói, akik ilyen vagy olyan okból megunták az emberiséget. Talán az emberek korruptak voltak, mint Noé idejében és az észak-amerikai indián hopi törzs legendájában, vagy talán túl sok és túl zajos ember volt, mint a Gilgames-eposzban. (Kalle Taipale: Levoton maapallo, 78. o.)

  

Lenormant ezt írja "Beginning of History" című könyvében:

"Lehetőségünk van bebizonyítani, hogy az özönvíz története egyetemes hagyomány az emberi család minden ágában, és egy ilyen biztos és egységes hagyomány, mint amilyen ez, nem tekinthető elképzelt mesének. Ennek egy igaz, félelmetes esemény, olyan esemény, amely olyan erős benyomást tett az emberi család első szüleinek tudatára, hogy még leszármazottjaik sem tudták elfelejteni. (Toivo Seljavaara: Oliko vedenpaisumus ja Nooan arkki lehetséges?, 5. o.)

 

A különböző fajokhoz tartozó népek különböző örökségtörténetekkel rendelkeznek a hatalmas árvízi katasztrófáról. A görögök meséltek egy történetet az özönvízről, amelynek középpontjában egy Deukalion nevű karakter áll; Az amerikai kontinens őslakosainak már jóval Kolumbusz előtt is voltak olyan történeteik, amelyek életben tartották a nagy árvíz emlékét. Ausztráliában, Indiában, Polinéziában, Tibetben, Kašmirban és Litvániában is nemzedékről nemzedékre terjedtek tovább az árvízről szóló mesék mindmáig. Ezek mind csak mesék és történetek? Ezek mind kitaláltak? Feltételezhető, hogy mindegyik ugyanazt a nagy katasztrófát írja le. (Wer Keller: Raamattu on helyes, 29. o.)

 

Egy másik ok a tengeri állatok és növények maradványai a magas hegyláncokon, beleértve a himalájai Mount Everestet és más magas hegyláncokat. Íme néhány idézet a tudósok saját könyveiből a témában:

 

A Beagle-n utazva Darwin maga is megkövesedett kagylókat talált az Andok-hegység magasából. Ez azt mutatja, hogy a mostani hegy egykor víz alatt volt. (Jerry A. Coyne: Miksi evoluutio on totta [Miért igaz az evolúció], 127. o.)

 

Van okuk alaposan megvizsgálni a hegyláncok szikláinak eredeti természetét. Legjobban az Alpokban, az északi, úgynevezett helvét zóna mész-Alpjaiban látható. A mészkő a fő kőzetanyag. Ha megnézzük a sziklát itt a meredek lejtőkön vagy egy hegy tetején - ha lenne energiánk felmászni oda -, végül megkövesedett állati maradványokat, állati kövületeket találunk benne. Gyakran súlyosan megsérültek, de lehet találni felismerhető darabokat. Mindezek a kövületek mészhéjak vagy tengeri lények csontvázai. Vannak köztük spirálszálas ammonitok, és különösen sok a kéthéjú kagyló. (…) Az olvasó ezen a ponton elgondolkozhat, mit jelent az, hogy a hegyláncok annyi hordalékot tartalmaznak, amelyek a tengerfenékben is rétegesen megtalálhatók. (236 237. o. "Muutuva maa", Pentti Eskola)

 

Harutaka Sakai, a Kyushu-i Japán Egyetem munkatársa sok éven át kutatja ezeket a tengeri kövületeket a Himalája-hegységben. Ő és csoportja egy egész akváriumot sorolt ​​fel a mezozoikum időszakából. Törékeny tengeri liliomok, a jelenlegi tengeri sünök és tengeri csillag rokonai, több mint három kilométerrel a tengerszint feletti sziklafalakban találhatók. Az ammonitok, belemnitek, korallok és planktonok fosszíliákként találhatók a hegyek szikláiban (…)

   Két kilométeres magasságban a geológusok maga a tenger által hagyott nyomra bukkantak. Hullámszerű kőzetfelülete az alacsony vizű hullámokból a homokban maradó formáknak felel meg. Még az Everest tetejéről is találnak sárga mészkőcsíkokat, amelyek számtalan tengeri állat maradványaiból keletkeztek a víz alatt. ("Maapallo ihmeiden planetetta", 55. o.)

 

Mire lehet következtetni a fentiekből? Felesleges évmilliókról beszélni, mert maguk a dinoszaurusz-kövületek nem tanúskodnak ilyesmiről. A bennük lévő lágyszövetek, radiokarbon, DNS és vérsejtek egyértelműen csak rövid időre utalnak. Ehelyett ezek az állatok főleg a Bibliában említett özönvízben pusztultak el, bár az esemény után is éltek. Ezt bizonyítja sok népnél a sárkányok ábrázolása.

     Sok más példát is fel lehetne hozni ezzel kapcsolatban, de remélem, az előző példák azt mutatják, hogy az özönvíz Biblia leírása valós történelem, de a több millió év csak képzelet. Az univerzum keletkezéséről és az élet kezdetéről szóló ateista elméletek hasonló képzelethez tartoznak, hiszen egyetlen égitest sem keletkezhet magától, és az élet sem keletkezhet magától. Ezekre egyetlen bizonyíték sincs, amit több ateista tudós is elismert. Több cikkemben is írtam ezekről a kérdésekről, és az ateista tudósok őszinte véleményét is tartalmazzák. Bárcsak mindenki alaposabban megvizsgálná ezeket a dolgokat. Jómagam korábban ateista voltam, aki hitt a teremtés és több millió év ateista elméleteiben. Most mesének, hazugságnak és tündérmesének tekintem őket.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Jesus is the way, the truth and the life

 

 

  

 

Grap to eternal life!

 

Other Google Translate machine translations:

 

Évmilliók / dinoszauruszok / emberi evolúció?
A dinoszauruszok elpusztítása
Tudomány tévedésben: ateista eredetelméletek és évmilliók
Mikor éltek a dinoszauruszok?

A Biblia története
Az áradás

Keresztény hit: tudomány, emberi jogok
A kereszténység és a tudomány
A keresztény hit és az emberi jogok

Keleti vallások / New Age
Buddha, buddhizmus vagy Jézus?
Igaz a reinkarnáció?

iszlám
Mohamed kinyilatkoztatásai és élete
Bálványimádás az iszlámban és Mekkában
Megbízható a Korán?

Etikai kérdések
Szabadulj meg a homoszexualitástól
Nemsemleges házasság
Az abortusz bűncselekmény
Eutanázia és az idők jelei

Megváltás
Meg lehet menteni